strand

Ebben a - szinte elviselhetetlen - melegben az egyik hely, ahol szívesen tartózkodik az ember, az a strand. Békéscsabán sincs ez másképp, ugyanis ottjártunkkor sok csabai hűsölt a medencében.

Ugrálás, úszás, pezsgőfürdőzés, napozás.  Ezek a legkedveltebb időtöltések a mostani tapasztalataink alapján a békéscsabai strandon. A nagy meleg miatt most talán még többen választják a medencéket, mint korábban, melyek a fiatalok mellett az idősebb generáció számára is jó szórakozási lehetőséget nyújtanak. Az idősebbeknél a meleg vizes medencék és az 50 méteres versenymedence-, míg a gyerekeknél inkább a strand élményfürdője a favorit.

A támogatásból a Dánfoki Üdülőközpont és Szabad-strand természetes fürdőhely korszerűsítése és a komplexum infrastrukturális modernizálása valósul meg.

Mint minden évben idén is megkezdődött a szabadvízi fürdőhelyek kijelölése. Az engedély egyik feltétele a megfelelő minőségű víz. Minden esetben az üzemeltető feladata megrendelni a vizsgálatot a népegészségügyi szakigazgatási szervektől. Békés megyében több fürdőhely vár engedélyre. Gyula városerdő, Szanazug gyulai és dobozi oldala, Békés Dánfok és a gyomaendrődi szabad strandok érintettek az ellenőrzésben. A szezon előtti vizsgálatok után a nyári időszakban a szakemberek többször is vízmintát vesznek majd a strandokon. Az eredményekről az Országos Közegészségügyi Intézet honlapján tájékozódhatnak a fürdőzők.

Címkék:

Hétfőn bezár a csabai strand, majd ezt követően mintegy két hétig kell nélkülözniük a vendégeknek a medencéket, hiszen ennyi idő kell ahhoz, hogy a fürdő átálljon nyári működésre. Ez idő alatt elbontják az óriás sátrat, kitakarítják a teljes létesítményt, valamint kijavítják a műszaki és burkolati hibákat.

Bár még nem kezdődött el a szezon, most sem üresek a medencék a békéscsabai strandon, hiszen a kacsák előszeretettel használják azokat egy kis fürdőzésre. Remélhetőleg azonban három hét múlva már nem a madarak, hanem a vendégek úszkálhatnak itt. A strand ugyanis április 14-én hétfőn bezár és megkezdődik az átállás a nyári működésre. Kozma János a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. cégvezetője elmondta, hogy májusban már lehet a szabadban strandolni, így ehhez igazítják mindig az átállást. Jelen pillanatban úgy tervezzük, hogy a május elsejei nyitás az megvalósítható. Ebbe az időszakba beleesik húsvét is, de ilyenkor kevés vendég van általában, ezért vasárnap délben bezár a fürdő és csak kedden van a legközelebbi nyitás.