Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

átadó

Hivatalosan is átadták a 101.Területvédelmi Zászlóalj részére felújított Andrássy úti épületet, melynek köszönhetően a zászlóalj élete és munkakörülményei jelentősen javulnak.

Átadták a nemrégiben felújított, Andrássy út 67-69. szám alatti honvédelmi épületet, amit a helyiek „KIEG” néven ismernek. 2018 év eleje óta a 101. Területvédelmi Zászlóalj elhelyezése is itt zajlik. Az épület körleteinek felújítása a tervezett fejlesztés első üteme, amelyet még kettő fog követni. A korszerűsítés az objektum egyes részeit érintette, ami magában foglalta bizonyos helyiségek rekonstruálását, informatikai rendszer kiépítését, a bútorzat modernizálását, továbbá az új kiképzés technikai, valamint szállítóeszközök beszerzése is megtörtént.

A jelenlegi fejlesztésnek köszönhetően a zászlóalj élete és munkakörülményei jelentősen javulnak, mely annak a tendenciának az egyik első eredménye, amely a területvédelmi rendszer fejlesztését tűzte ki célul.

A román-magyar határokon átnyúló együttműködést szimbolizálja az a gömbakác fasor, amelyet Gyulán a Temesvári út mentén ültettek és hivatalosan kedd délelőtt adtak át.

Az eseményen a két ország képviselőinek részéről többször is elhangzott, hogy a Románia és Magyarország közötti határokon átnyúló program részeként a 2014/20-as ciklusban Európai Uniós forrásból már számos fejlesztés és projekt megvalósult, illetve van folyamatban, a mostani „Zöld kezdeményezésekkel” pedig a hosszú távú fenntartható akciók támogatására összpontosítanak.

A „Zöld kezdeményezés” részeként, míg hétfőn Arad megyében, addig kedden, Gyulán ültették el azt a fasort, amely a program során kiválasztott és finanszírozott pályázatokat és projekteket szimbolizálja.

Gyula város polgármestere, Dr. Görgényi Ernő elmondta, hogy örömmel fogadták a megkeresést, hiszen a városban nagyon fontosnak tartják, hogy a város számos zöld területe mellett tovább gyarapodjon a faállomány.

Ünnepélyesen átadták a legújabb Határvadász-komplexumot Orosházán, amely a helyi Határvadász Bevetési Osztály elhelyezésére szolgál. Célja a modern, korszerű feltételek biztosítása a határon szolgálatot teljesítő rendőröknek.

A határőrizet megerősítése érdekében az elmúlt években 3000 új státusszal növekedett a rendőrség létszáma. A bővülés teljes egészében a készenléti rendőrséget érintette, ahol az addigi 7 mellett további 8-, elsősorban vidéki Határvadász Bevetési Osztály jött létre.

Az összesen közel 8000 négyzetméter alapterületű objektumot két épület átalakításával és bővítésével, valamint egy új épület megépítésével alakították ki. A létesítményben összesen 111 két- illetve négyfős körlet, valamint 74-, ugyancsak két fő elhelyezésére szolgáló lakóegység van.

Papp Károly r. altábornagy is köszöntötte az átadó ünnepség résztvevőit, majd elsőként a határok védelme érdekében tett intézkedésekről beszélt. Elmondta, hogy az elmúlt öt évben jelentősen megsokszorozódtak a határrendészeti feladatok.

Szombaton átadták a 2018-as év Bárka-díjait a Jókai Színház Sík Ferenc kamaratermében rendezett ünnepi esten, amit most Szabó T. Anna és Grecsó Krisztián írók, költők érdemeltek ki.

A Bárka folyóirat díját még 2000-ben alapították magával az egyik mostani díjazott ötletével közösen, Grecsó Krisztiánnal, aki akkor a folyóirat munkatársa volt.

Szabó T. Anna más irodalmi elfoglaltsága miatt most személyesen nem tudta átvenni a díjat, azonban Grecsó Krisztiánnak a város, mint az egyik alapító nevében maga Szarvas Péter polgármester adta át az elismerést.

A díjátadó és a Bárka tavalyi számainak értékelése és az idei első szám ismertetése mellett az esten még fiatal tehetségek is bemutatkoztak. Természetesen a nemrégiben súlyos betegségen átesett díjazottnál feltétlenül érdeklődtünk egészsége felől, hiszen itt Békéscsabán is nagyon sokan aggódtak érte.

A Krisztiánnal készült hosszabb interjúnkat és a Bárka estről készült hosszabb beszámolónkat a péntek esti Kultúrmixben láthatják majd.

Átadták a Munkácsy Mihály Múzeum két épületét összekötő új kiállító- és közösségi fogadóteret. A 200 millió forintos beruházás Európai Uniós forrásból valósult meg.

200 millió forintból a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból valósult meg a Munkácsy Múzeum új közösségi- és kiállítótere. A múzeumot tavaly októberben zárták be. Ekkor szakemberek a tárgyakat elraktározták, majd kiürítették az épületet. A kivitelezés hamar elkezdődött és hétről hétre leehetett látni a progressziót az épületen. A munkálatok 2018. szeptember 15-ig tartottak.

A Múzeum új terének átadására Békéscsabára érkezett Krucsainé Herter Anikó a kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár, aki örül annak, hogy a beruházással ilyen kreatív módon bővítették a múzeum kiállító, közösségi terét.

Megújult önkormányzati épületeket adtak át Hunyán. Az energetikai korszerűsítés a polgármesteri hivatal-, a Szabadidő Központ-, valamint az Idősek Klubja és Egészségház épületét érintette.

Felújított önkormányzati épületeket adtak át Hunyán. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból megvalósuló támogatás keretében a polgármesteri hivatal, a Szabadidő Központ, valamint az Idősek Klubja és Egészségház épülete újult meg. Az épületek energetikai korszerűsítése elsősorban a szigetelést, a fűtési rendszer korszerűsítését és a napelemes rendszerek kiépítését jelentette. A szeptember 9-én tartott ünnepélyes átadón Dankó Béla országgyűlési képviselő elmondta, miért volt célszerű ez a felújítás.

A Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, Takács Árpád beszédében közgazdasági példán keresztül gratulált Hunyának.

A Békés Megyei Önkormányzat elnöke, Zalai Mihály a közelgő fűtési szezon miatt felhívta a figyelmet az energetikai korszerűsítések fontosságára.

Újabb 8 tűzoltó gépjárműfecskendőt és 5 új terepjáró személygépjárművet adott át országos szinten a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága, amiből egyet-egyet a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kapott meg.

Két új gépjárművel gazdagodott a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gépjárműparkja. A gépjárműfecskendő és a terepjáró felszereltsége és menettulajdonságának beállításai teljes mértékben a magyarországi igényeknek megfelelően lettek összeállítva. A Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat járműve egy négy kerék meghajtású, öt fő- és a szükséges felszerelések szállítására alkalmas terepjáró, melyben többek között a legmodernebb hőkamera is megtalálható.

Átadták Békéscsabán a Vásárhelyi Pál Szakközépiskola felújított kollégiumát. Az energetikai beruházás keretében az épület új nyílászárókat kapott, a tetőszigetelést korszerűsítették és napelemeket szereltek fel a kollégium tetejére.  

 

A felújítás szükségességéhez nem fért kétség, hiszen az épület már nagyon leromlott állapotú volt. Az oktatás minőségének egyik nagyon fontos kritériuma a kollégiumok állapota, ugyanis a diákok fejlődésének alappillére az, hogy megfelelő pihenési lehetőséget és az iskola utáni idő hasznos eltöltését biztosítsa a tanulók számára.

 

Mucsi Balázs

főigazgató

BSZC

 

„683 nyálszárót… került felhelyezésre. ”

 

Támogatók és a lelkes helyi olvasóközönség előtt adták át a Határ Győző Városi Könyvtár új épületét Gyomaendrődön. Az ünnepélyes átadó után így most már mind a gyomai, mind pedig az endrődi városrészben működik könyvtár.

 

A városban korábban is két könyvtár működött, ám ezeket később összevonták, mely döntés a látogatottság visszaesését okozta. A városi könyvtár új épületének átadóján Závogyán Magdolna, kultúráért felelős helyettes államtitkár elmondta, példaértékű az az összefogás, ami lehetővé tette, hogy a probléma felismerése után ismét mindkét városrész lakói számára elérhető legyen a könyvtár.

 

Závogyán Magdolna

kultúráért felelős helyettes államtitkár

Emberi Erőforrások Minisztériuma

 

Békéscsabán a 4-es Honvéd utcában ünnepélyes keretek között adták át a Békéscsabai Labdarúgó Akadémia utánpótlásképző központját.

Oldalak