Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

diákok

Magyarország és Kína diplomáciai kapcsolatfelvételének 70. évfordulója alkalmából utazik hamarosan Pekingbe a főként diákokból és szakoktatókból álló Békés megyei delegáció.

Közös tájékoztatót tartott a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége, a Békéscsabai Szakképzési Centrum és a Békés Megyei Kormányhivatal abból az apropóból, hogy hamarosan Pekingbe utazik egy 16 főből – a többi között diákokból, szakoktatókból és gasztronómiai szakemberekből álló Békés megyei delegáció. Takács Árpád kormánymegbízott a tájékoztató elején a Békés Megyei Kormányhivatal és a másik két fél sikeres együttműködéséről számolt be, melyet a jövőben még inkább szeretnének kiterjeszteni. A mostani alkalom kitűnő lehetőség a BSZC-nek is, hiszen egy pekingi szakképzési iskolával kötnek együttműködési megállapodást, mellyel ténylegesen átlépik Európa kapuit.

Szeptembertől több megyei általános iskolánál is megjelentek a Zebra Zsaruk. A diákok, a rendőrök és polgárőrök együtt segítenek az úttesten átkelő iskolásoknak a helyes és biztonságos közlekedésben.

Idén szeptemberben is vigyáznak az iskolásokra a Zebra Zsaruk. Általános iskolás diákok, rendőrök és polgárőrök együtt segítik az átkelőket a megye zebráinál, a legforgalmasabb részeken. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság „Az iskola rendőre” és a „Zebra Zsaru” programokkal a gyermekek biztonságát és az iskolások szabályos közlekedésre nevelését próbálja elősegíteni.

A Rendőrség és a Polgárőrség évek óta együttműködik, így egész évben - ilyenkor pedig fokozottabban - jelen vannak a veszélyes kereszteződésekben. A megyében 74 alapszervezet működik, így a legkisebb falutól a nagyobb városokig mindenhol ott vannak a polgárőrök és segítik a diákokat a helyes és biztonságos közlekedésben.

A baleset-megelőző programok mellett fontos a családi példamutatás is, hiszen ez elengedhetetlen a gyermekek biztonságos közlekedéséhez.

A korábbi kapcsolatok felelevenítése nyomán ebben az évben is angol tábort szerveztek Kétsopronyban. A táborozókat idén is az Egyesült Államokból érkező tanárok és diákok várták, akik színes, játékos tevékenységekkel készültek azoknak a gyerekeknek, akik az angol nyelvet szerették volna gyakorolni a nyáron.

Az amerikai diákok és két felnőtt kísérőjük Észak-Karolina államból érkeztek Kétsopronyba, hogy egy színes tevékenységből álló-, a magyar diákok angol tudását fejlesztő tábort rendezzenek be. A tábor tematikája ebben az évben a Világegyetem volt, így minden tevékenység a bolygók és a csillagok köré szerveződött.

A délelőtti órákban a hangsúly az angol nyelv gyakorlásán volt, délután pedig a gyerekek vidám, játékos foglalkozásokon ismerkedhettek meg az amerikai kultúrával.

A táborozók nagy lelkesedéssel fogadták az amerikai vendégeket és szívesen vettek részt a foglalkozásokon.

Diákok látogattak ma a Csaba Televízió stúdiójába. Az okányi fiatalok egy média tábor keretében kaptak lehetőséget arra, hogy bepillantást nyerjenek a híradókészítés kulisszatitkaiba.

A hírolvasást is kipróbálták a diákok a Csaba Tv stúdiójában. Néhány sor után többen szembesültek, hogy ez nem is olyan egyszerű, mint amilyennek látszik, hiszen számos dologra kell odafigyelni egyszerre. Az okányi fiatalok egy médiatábor keretében látogattak el a Csaba Tv-hez, hogy a hírgyártás rejtelmeibe bepillantást nyerjenek.

Kovács Gábor Dénes, táborvezető elmondta, hogy a tábor Okányban zajlik, ott próbáltak berendezni olyan stúdiófeltételeket, illetve külső forgatási helyszíneket, amiben, tévéjáték, videók klipek, pontosabban vers klippel készülnek el. Ennek kapcsán kérték azt a lehetőséget, hogy a Csaba Tv-ben megnézhessék azt, hogy valódi, valóságos stúdiókörülmények között, hogyan milyen műsorszerkezettel készülnek a műsorok.