Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

pótfelvételi

Kedden lejár a felsőoktatási pótfelvételi jelentkezési határideje.

A www.felvi.hu oldalon közzétett tájékoztató szerint a pótfelvételinél csak egyetlen felsőoktatási intézmény egyetlen képzése jelölhető meg. Ezek kizárólag elektronikus formában történhetnek és csak azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 24-én zárult általános eljárásban vagy idén egyáltalán nem is felvételiztek. A pótfelvételi keretében kizárólag önköltséges képzések indulnak, kivéve a magyar egyetemek, főiskolák határon túli képzései, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képzései. Az űrlapok kitöltésére augusztus 12-én éjfélig van lehetőség. Szintén eddig a határidőig kell befizetni az eljárási díjat, ami a pótfelvételi során 5000 forint. Az e-felvételis jelentkezést az űrlapok elmentése után legkésőbb augusztus 13-ig hitelesíteni is kell.

Pótfelvételit hirdet a Békéscsabai Jókai Színház Színitanháza.

A Békéscsabai Jókai Színház és a Harruckern János Közoktatási Intézmény Színitanházában a helyeket még nem teljesen töltötték be, így azoknak a diákoknak sem kell elkeseredniük, akik nem jutottak be egyetlen felsőoktatási intézménybe sem. Az augusztus 25-i pótfelvételi során van esélyük arra, hogy Békéscsabán tanulhassanak. Idén is 4 szakra várják a jelentkezőket: divat- és stílustervező, színházi táncos, színpadtechnikus-szcenikus és színész képzésekre.

Seregi Zoltán, a Színitanház vezetője elmondta, az intézmény - a 20 éve elindított színészképzés mellett - a magyar színházi piacon hiány- és háttérszakmák képzésére, igazi gyakorlati tudást nyújtani jött létre – hangsúlyozta Seregi Zoltán, a Színitanház vezetője. Az ingyenes képzés a Békéscsabai Jókai Színház és a Békéscsabai Napsugár Bábszínház területén, igazi színházban zajlik, neves színházi szakemberek irányításával, mely érettségire épülő OKJ képesítést nyújt.

Elindult a pótfelvételi, hiszen már elérhetők a felsőoktatási intézmények által a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések.

Jelentkezni kizárólag elektronikus úton, legkésőbb 2014. augusztus 12-ig lehet, és csak egyetlen képzés jelölhető meg. A pótfelvételi során azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 24-én zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is felvételiztek.

A pótfelvételi során kizárólag önköltséges képzések indulnak, ez alól kivételt képeznek a magyar egyetemek, főiskolák határon túli képzései, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képzései.

Szerkesztő: Gy. Tűri Zsanett