Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

önkormányzati választások

14 fős megyei listát állított a Jobbik - jelentette be Samu Tamás Gergő megyei elnök. A politikus kiemelte, ötnél is több befutót vár az október 12-i önkormányzati választásokon.

Családias környezetben fogadta Samu Tamás Gergő a sajtó képviselőit a Jobbik békéscsabai székházában. A párt listavezetője hangsúlyozta az a céljuk, hogy a Jobbik megkerülhetetlen erőt képviseljen a megyei közgyűlésben, így ennek megfelelően állították össze az indulók névsorát.

- A második helyen Gajdos Attila agrármérnök szerepel, harmadik helyen Sinka Imre történelem-etika szakos tanár, negyedik helyen Csüllög László vállalkozó, ötödik helyen pedig Németh Norbert, aki szintén vállalkozóként dolgozik. Úgy próbáltuk összeállítani a listát, hogy egyrészt a szakmai, a politikai felkészültség meglegyen minden jelöltnél, másrészt pedig a megye minden régióját képviseljék a lista szereplői, hogy a közgyűlésben is biztos ott tudjanak lenni ezek a jelöltek és a saját környezetüket képviselhessék majd – fogalmazott Samu Tamás Gergő.

A Békés Megyei Polgári Nyugdíjasok Civil Egyesületének meghívására Békéscsabára látogatott tegnap Bayer Zsolt publicista. A nyíltan jobboldali nézeteket valló újságíró egy fórumon vett részt, ahol Hanó Miklós polgármester-jelölt mellett kampányolt.
A Csabagyöngye Kulturális Központ egyik különtermében egy sajtótájékoztatóval indult a Békés Megyei Polgári Nyugdíjasok Civil Egyesületének programja. Ezen részt vett Hanó Miklós a Fidesz polgármester jelöltje, valamint Dr. Ferenczi Attila és Herczeg Tamás tanácsnokok , önkormányzati képviselő-jelöltek. Az egyesület elnöke Bíró János, aki maga is megméretteti magát októberben a Fidesz színeiben, bevezetőjében elmondta, aztért hívták meg Bayer Zsoltot, hogy elmondja véleményét a kampánnyal kapcsolatban. Hozzátette, az egyesület sohasem tagadta jobboldali beállítottságát és a publicista is már többször vendégeskedett náluk.

Takács Péter személyében saját polgármesterjelöltet állít az LMP az őszi önkormányzati választásokon. A párt valamennyi választókörzetben indít képviselőjelölteket. Céljuk, hogy Békéscsaba egy nyitott, gazdaságra épülő, fejlődő, vonzó és élhető város legyen.

Takács Péter 20 éve a békéscsabai önkormányzat képviselője, az egyik legaktívabb szereplője a városnak. A 90-es évek eleje óta vezeti a Lencsési Közösségi Házat, így komoly közéleti és vezetői tapasztalatával a város javát szolgálná - mutatta be a jelöltet Gál István Elek a párt koordinátora. 

- Ha Takács Péter vezetné a várost, szervezné a közéletet a városi erőforrásokat, akkor nem csak látványberuházások, hanem a békéscsabai polgárok valós érdekeit kifejező fejlődés is elindulna Békéscsabán – emelte ki Gál István Elek.

Megkezdődött a jelöltállításhoz szükséges ajánlások gyűjtése az októberi önkormányzati választásokra. A szervezeteknek 2 hetük van a szükséges aláírások megszerzésére. Békés megyében 1253 van szükség ahhoz, hogy a jelölőszervezet neve felkerülhessen a szavazólapra.

- A választópolgárnak az ajánlóív kitöltésénél arra kell figyelnie, hogy a sorszám és a választási iroda bélyegzője meglegyen – mutatja az aláírásgyűjtő ívek fontosabb tudnivalóit Bacsa Vendel a Békés Megyei Területi Választási Iroda vezetője. Ezekkel találkozhatunk majd a következő két hétben, megkezdődött ugyanis a jelöltállítás az idei önkormányzati választásokra. Jelentős változás idén, hogy nem 4, hanem 5 évre választunk. Jelöltet csak az a választópolgár ajánlhat, aki 18. életévét betöltötte, és akinek lakcíme az adott választókerületben van. Az országgyűlési választásokkal megegyezően most is lehetőség van arra, hogy egy állampolgár több jelöltet is támogasson. Az, hogy melyik településen hány ajánlást kell összegyűjteni, függ a lakosságszámtól és a közigazgatásban betöltött szerepétől is.

Takács Péter személyében saját polgármesterjelöltet állít az LMP az őszi önkormányzati választásokon.

Takács Péter 20 éve a békéscsabai önkormányzat képviselője, az egyik legaktívabb szereplője a városnak, aki nagy közéleti tapasztalatával a város javát szolgálná - mutatta be a jelöltet Gál István Elek a párt koordinátora. A népművelő-tanár, aki egyben a 2-es választókörzet képviselőjelöltjeként is indul a választásokon, híradónk kamerája előtt ismertette programját. Ennek legfontosabb elemei a népesség csökkenésének megállítása, a gazdaság fellendítése, melyben az önkormányzatnak meghatározó szerepet kell vállalnia, hogy érdemi változások történjenek ezen a téren - fejtette ki Takács Péter. Mindezek mellett hangsúlyozta az újabb ipari parkok és a zöld mezős beruházások jelentőségét, valamint a tájékoztatón elhangzott a városi véderdők telepítésének fontossága is.

A párt valamennyi választókörzetében indít képviselőjelölteket. Céljuk, hogy Békéscsaba egy nyitott, gazdaságra épülő, fejlődő, vonzó és élhető város legyen.

Szarvas Péter nem számított arra, hogy a Jobbik őt támogatja az önkormányzati választásokon.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Békéscsabai Alapszervezete múlt héten csütörtökön sajtótájékoztatón mutatta be önkormányzati képviselőjelöltjeit. Az eseményen jelentette be a párt, hogy Szarvas Péter független polgármester jelöltet kívánja támogatni az október 12-ei önkormányzati választásokon. 

Szarvas Péter közleményben reagált a Jobbik támogatására, mely szerint meglepetésként érte a bejelentés, nem számított a támogatásukra, és hangsúlyozta, hogy továbbra is független jelöltként, párttámogatás nélkül indul az őszi megmérettetésen. 

Pénteken mutatta be a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltjeit. Az előző ciklushoz képest egy személyi változás történt.

Idén október 12-én tartják az önkormányzati választásokat.  Ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatót a békéscsabai Fidesz-KDNP frakció, melyet Hanó Miklós polgármesterjelöltje nyitott meg. Beszédében kiemelte, hogy mindössze egy személyi csere történt a jelöltek között, ezért egy összeszokott csapatra szavazhatnak a választópolgárok. Elmondta, hogy látványos a város fejlődése az elmúlt években, ami azt jelenti, hogy az eddigi képviselők jól végezték munkájukat. 

- Eddig is a város fejlődésért, előremozdulásáért próbáltunk tenni és a mostani jelöltek már több cikluson keresztül végezték a munkát, ami garancia arra, hogy ez tovább folytatódjon és mi egy csapatban szeretnénk gondolkodni – hangsúlyozta Hanó Miklós.