fesztivál

21 éve töretlen sikernek örvend a Csabai Kolbászfesztivál, a nívós gasztronómiai ünnepségre idén is nagyon sokan voltak kíváncsiak. A négy napos rendezvényen a szokásokhoz híven idén is számos program várta a kolbász szerelmeseit.

A kolbászfesztivál fő programja minden évben a kolbászkészítő verseny, melyre idén is rengeteg csapat nevezett. Minden csapat egyéni technikákkal és fűszerezéssel készítette el saját kolbászát.

Minden tájegységnek megvan a saját módszere, technikája a legfinomabb kolbász elkészítéséhez. Van, aki ebben az évben méretteti meg magát először, de akadnak olyanok is, akik szinte a kezdetektől részt vesznek a fesztiválon és azóta is izgatottan vágnak bele a versenybe.

A kolbászkészítő verseny mellett rengeteg programot tekinthettek meg az érdeklődők, az egyik ilyen volt az Agrárkamara közös főzése, ahol ingyenesen lehetett megkóstolni a frissen készült ételeket, melyek fő összetevői között ott szerepelt természetesen a kolbász is.

Csokoládé, amerre csak a szem ellátott az első Csabai Csokifesztiválon, a Csabagyöngye Kulturális Központban. A hagyományos édességek mellett különféle csokoládés finomságokat is kínáltak az érdeklődőknek.

Kovács Erika főszervező 2 éve Kecskeméten szervezett egy nagyon sikeres csokifesztivált, és ezért elhatározta, hogy vidéki városokba is elviszi a rendezvényt és a remek csapatot.

A hagyományos táblás csokoládék mellett különféle formájú és ízű finomságokkal is várták az érdeklődőket.

Hegyekben állt a csokoládé a gyerekek nagy örömére, akiknek a nagy kedvencük a csokis eper és a különböző ízesítésű csoki golyók voltak.

A rendezvény hatalmas érdeklődést váltott ki, hiszen minden korosztály találhatott magának való édességet. A rengeteg finomság mellett volt hangszersimogató, játszóház, valamint logikai és ügyességi játékok is és mindenki csokoládékülönlegességekkel térhetett haza.

Idén sem maradnak el az ország legnépszerűbb zenekarai és együttesei a Csabai Kolbászfesztivál programjaiban. Minden korosztály számára jó szórakozást ígérnek a 21. Csabai Kolbászfesztivál koncertjei.

Magyarország szinte minden vezető zenekara, aki ebben az időszakban ráért, ők itt lesznek a Csabai Kolbászfesztiválon, a teljesség igénye nélkül: Magna Cum Laude, Quimby, Tankcsapda, Budapest Bár, Punnany Massif, Halottpénz, egy csomó DJ, akik a fiatalok miatt jönnek.

Érdemes minél hamarabb szobát foglalni a messzebbről érkező látogatóknak, hiszen a fesztivál idején már nem lesz a környéken olyan szállás, ami szabad lenne.

A szervezők a helyiekre is gondolnak - minden évben a vasárnap a családok napja a fesztiválon, ilyenkor a legkisebbek számára is nyújt szórakozási lehetőséget a rendezvény, emellett a hurka és a kolbász fél áron kapható majd.

A kolbászfesztivál legfőbb feladata a helyi tradicionális kolbász népszerűsítése. Idén a fesztivál külföldi vendége Ausztrália lesz - Békéscsabára látogat Ausztrália nagykövete is és ausztrál fellépője is lesz a kolbászfesztiválon.

Idén is összecsapott a török és a magyar sereg a gyulai várnál - így idézték fel szimbolikusan a török kori Gyula hangulatát. A három napos Gyulai Végvári Napok elnevezésű fesztiválon a várba látogatók megismerhették az erőd történetét és a várvédők legendáit.

“Minden, ami Szarvas” jelmondattal rendezik meg idén – immár hatodik alkalommal – a Cervinus Művészeti Fesztivált Szarvason.

A XX. Dobozi Kulturális Napok keretén belül rendezték meg immár 8. alkalommal a Dobozi Fogathajtó Emlékversenyt, valamint tizedik alkalommal a Dobozi Mézes Fesztivált.

A Gyulai Várszínház 2005 óta rendezi meg a Shakespeare Fesztivált. Ennek keretében minden évben bemutatnak egy saját produkciót, ami idén a Szentivánéji álom lesz.

Már a VIII. Galiba Napok és Kézműves Fesztivált rendezték meg Újkígyóson. Idén a gasztronómiai fesztivál kiegészült egy kézműves vásárral, amire az ország különböző részeiről érkeztek vendégek.

Már a VIII. Galiba Napok és Kézműves Fesztivált rendezték meg Újkígyóson. Idén a gasztronómiai fesztivál kiegészült egy kézműves vásárral, amire az ország különböző részeiről érkeztek vendégek.

Már a VIII. Galiba Napok és Kézműves Fesztivált rendezték meg Újkígyóson. Idén a gasztronómiai fesztivál kiegészült egy kézműves vásárral, amire az ország különböző részeiről érkeztek vendégek.

Oldalak