Lökösháza

„A kunhalmok kutatásának aktuális kérdései a Tisza-völgyi régióban” címmel tartottak szakmai konferenciát az érdeklődőknek a Lőkösháza Turizmusáért Vidékfejlesztő és Hagyományőrző Alapítvány és Dr. Rákóczi Attila egyetemi adjunktus.

A Lőkösháza Turizmusáért Vidékfejlesztő és Hagyományőrző Alapítvány 2014-ben alakult abból a célból, hogy jobbá tegye az emberek életét és segítse őket különféle rendezvényekkel. Az alapítvány egy szakmai konferenciát tartott az érdeklődőknek „A kunhalmok kutatásának aktuális kérdései a Tisza-völgyi régióban” címmel. Ezzel a rendezvénnyel szeretnék megismertetni a vidéki embereket őseink hagyatékaival és a védett természeti kincsekkel.

Az alapítvány elnökének ebben nagy segítségére van saját családja is, akik nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy ezek a rendezvények még sikeresebbek legyenek.

Lőkösházán és Gyulán irányítottak vissza vietnámi és ukrán állampolgárokat a határrendészek, mert nem rendelkeztek a beutazáshoz szükséges okmányokkal.
Békés megyében augusztus 6-án személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés a rendőrségre.

A lökösházi vasúti határátkelőnél a Körös nemzetközi gyorsvonat utasaként jelentkezett belépésre egy 24 éves vietnámi állampolgár augusztus 6-án 8 óra 25 perckor. A nő ellenőrzése során a határrendészek megállapították, hogy nem rendelkezik érvényes vízummal, ezért visszairányították Románia területére. 13 óra 30 perckor ugyanez a nő a gyulai közúti határátkelőnél gyalogosan szeretett volna belépni, de a határrendészek vízum hiányában ott sem engedték az ország területére. Gyulán a határátkelőn még 10 óra 10 perckor egy mikrobusz utasaként jelentkezett belépésre három ukrán állampolgár, akik szintén nem rendelkeztek a beutazáshoz szükséges dokumentumokkal, ezért őket is visszairányították Romániába.