alma

Óvodásokkal telt meg a CsabaPark, akik a második Almafesztivált ünnepelték a komplexumban. A rendezvény fő célja, hogy a gyerekek figyelmét felhívja az egészséges táplálkozásra, amelynek egyik fontos eleme az alma.

Hatalmas gyerek sereg lepte el a Csaba parkot, hiszen most tartották az óvodások részére az egészséges életmódra nevelő Almanapot. Kiss Tibor alpolgármester elmondta, azért tartják fontosnak az ilyen eseményeket, mert ha gyerekekről és az egészségükről van szó, akkor mindent meg kell tenni értük. Az eseményt ebben az évben is a Békéscsabai önkormányzat kezdeményezésére rendezték meg. A programokat a Kertvárosi Óvoda és a Mackó Kuckó Óvoda intézményvezetői állították össze.

Címkék:

Az eddigi becslések szerint 900 ezer tonna gyümölcsre számítanak a termelők, a piac azonban nincs felkészülve ekkora mennyiségű magyar almára.

Fürtökben lógnak az almák az egyik Békés megyei ültetvényesben. A bő terméshozam a kedvező környezeti feltételeknek köszönhető, hiszen egész évben szép idő volt a viharsarki kisvárosban, kiegyenlített hőmérséklettel, magas páratartalommal, és szorgos méhekkel. Még három hét van hátra, mire ezek az almák a kosárba kerülnek. Pusztai József az értékesítéséért felel, úgy véli, hogy a jelenlegi külpolitikai helyzet sem könnyíti meg a magyar almák eladását. A csorvási cég ugyanis elsősorban Oroszországba szállítja a gyümölcsöket.

Címkék: