Szarvas Péter

Megtartotta idei első közgyűlését Békéscsaba képviselőtestülete. Az ülésen 35 napirendi pontot tárgyaltak, melyek között akadtak vitásabb kérdések is. Szarvas Péter polgármester, a FIDESZ frakció és az MSZP képviselői értékelték az ülésen született döntéseket.

Az idei első közgyűlés egyik kiemelkedő eseménye volt, hogy a polgármester által benyújtott költségvetés első olvasatát elfogadták a képviselők. A város végleges pénzügyi tervezetét február 15-ig kell elkészíteni. Kitüntetésekről is döntöttek a képviselők, a Békéscsabáért elismerést a Csabai Kolbászklub Egyesület, a Békéscsaba Életmű díjat Krizsán Miklós és Dr. Szeberényi Andor kapta. Szóba került a békéscsabai egyetemi campus helyzete, illetve fejlesztési lehetőségei, ennek egyik eleme, hogy a Magyar Kormány segít az intézmény pénzügyi helyzetének stabilizálásában.

Békéscsabán idén is rengeteg beruházás valósult meg. Sokat közülük már régóta terveztek, építettek, de idén készültek el. Szarvas Péter Békéscsaba polgármestere számolt be az átadott felújításokról.

Ismét ételosztást szervezett Szarvas Péter polgármester és Vantara Gyula országgyűlési képviselő. Idén - a mára hungarikummá vált- gulyáslevest osztottak szét több mint 90 családnak.

Szarvas Péter Békéscsaba polgármestere és Vantara Gyula országgyűlési képviselő a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ segítségével évek óta, az ünnepek előtt egy tál meleg étellel kedveskedik a rászoruló családoknak. Az önkormányzat Czuczor utcai épületében több mint 90 nehéz helyzetben lévő családnak osztottak egy tál gulyáslevest.

Az ételosztás természetesen egy szép gesztus és nagyon fontos, de sajnos nem jelent megoldást ezen családok problémáira. Vantara Gyula országgyűlési képviselő szerint a civil szervezetekkel összefogva a jövőben több olyan programot is kell indítani melyek ezeken az embereken célzottan segítenek.

Tegnap tartotta idei utolsó közgyűlését Békéscsaba képviselőtestülete. Sok fontos témát tárgyaltak melyeket a mai napon értékelt Szarvas Péter polgármester a FIDESZ frakció és az MSZP képviselői.

A decemberi közgyűlésen többek között tárgyaltak a képviselők a 2018-as költségvetés tervezetéről, illetve döntöttek arról is, hogy a Fürjesi úti elkerülő megépítése után a város finanszírozza majd a különböző forgalmi csomópontok áramellátását. 

Megállapodást kötött Békéscsaba önkormányzata és hat Békéscsabán tevékenykedő civil szervezet. Az együttműködési szerződést a város részéről Szarvas Péter polgármester írta alá.

A civil szervezetek kiemelt fontossággal bírnak a város életében, hiszen rengeteg embernek nyújtanak önkéntes alapon segítséget. A hat civil szervezet, melyekkel most Békéscsaba három évre szóló együttműködési megállapodást kötött, például autista gyermekeknek, mozgáskorlátozottaknak vagy különböző függőségekkel küzdőknek segít. Szarvas Péter ezért is tartja nagyon fontosnak a jó kapcsolatot a város és a civil szervezetek között.

A civil szervezetek képviselői nagy örömmel fogadták a megállapodást. Közülük a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete a legnagyobb civil szervezet, Békés megye 65 településén kiterjedt szervezettel rendelkezik. Fő tevékenységük az, hogy a mozgáskorlátozottaknak és autista fiataloknak segítséget nyújtsanak.

A Gerlai Wenckheim Társaság szervezésében tartották meg a Gerlai adventet a Faluház udvarán. Az eseményen egy kötetlen beszélgetésre is sor került Szarvas Péterrel, Békéscsaba polgármesterével.

A Gerlai Általános Iskola ebédlőjében tartottak lakossági fórumot, melyen a helyiek kötetlen beszélgetést folytathattak Szarvas Péterrel, Békéscsaba polgármesterével. A fórumon szó volt a város egészét érintő kérdésekről és fejlesztésekről is, például, hogy milyen a város oktatási és egészségügyi helyzete, milyen fejlesztéseket tervez Gerlán Békéscsaba Önkormányzata, valamint hogy hogyan épül majd meg a Wenckheim kerékpárút.

A fórum után több kérés és észrevétel is érkezett a lakosok részéről a fejlesztéseket, javításokat illetően.

Az advent a békesség, a nyugalom és a várakozás időszaka. Szarvas Péter azt is elmondta, hogy a csabaiak szorgos és dolgos emberek,  mindenkit megillet már a pihenés, ezért mindenki nagyon várja már a Karácsonyt.

A novemberi közgyűlésen is sok fontos ügyet tárgyalt Békéscsaba képviselőtestülete. A meghozott döntéseket értékelte ma Szarvas Péter polgármester a FIDESZ frakció és az MSZP képviselői.

Közel negyven napirendi pontot tárgyaltak a képviselők melyek között leendő fejlesztésekről és elismerésekről is döntöttek. A hosszúra nyúlt közgyűlés egyik legfontosabb pontja volt a város 2017-től 2020-ig megvalósítandó gazdasági terve. A képviselők elfogadták az előterjesztést. Ismét téma volt a városgazdálkodási Kft.. Ezúttal a cég részére 30 millió forintot különített el a közgyűlés. Ezzel a döntéssel Szarvas Péter polgármester nem ért egyet.

Zárt ülésen döntött a képviselőtestület a Békéscsaba kultúrájáért kitüntetésről melyet egyhangúan ítéltek meg a Napsugár Bábszínház kollektívájának és Hajtman Ildikó énekművésznek. A közgyűlésen tárgyalták a megszűnő Békéscsabai Intézményfenntartó Centrum ügyét is. Ezzel kapcsolatban egy kiváló hír, hogy egyetlen munkavállaló sem lesz a megszűnés miatt munkanélküli.

15 milliárd forint fejlesztési forrás érkezhet Békéscsabára. A hír egy kormányhatározatban jelent meg, majd Békéscsaba polgármestere, Szarvas Péter is bejelentette sajtótájékoztatóján.

November 8-án jelent meg az a kormányhatározat, mely jóváhagyott bruttó 15 milliárd forint fejlesztési forrást Békéscsaba számára. Ebből a forrásból a város négy komplex energetikai beruházást hajt majd végre. 8,6 milliárd forintból a Magyar Villamos Művek hozzájárulásával naperőművek, energiatárolók és egy szabályozó központ épül majd. A második beruházás a közvilágítás korszerűsítését célozza. Olyan új, led-világítású lámpatesteket szerelnek fel, melyeken térfigyelő kamerák, mozgásérzékelők vagy wi-fi szolgáltatást nyújtó eszközök is elhelyezhetőek lesznek.

Ismét sok fontos ügyet tárgyalt Békéscsaba képviselőtestülete. A meghozott döntéseket értékelte ma Szarvas Péter polgármester a FIDESZ frakció és az MSZP képviselői.

36 napirendi pontot tárgyaltak a képviselők melyek között leendő fejlesztésekről és elismerésekről is döntöttek. A hosszúra nyúlt közgyűlés egyik legnagyobb vitát kiváltó pontja ismét a már régóta húzódó alapítói döntés volt. A képviselők úgy határoztak, hogy a hónapok óta húzódó vita után is ugyanazt a döntést hozzák, meg amit a legutóbbi közgyűlésen, tehát ezentúl a városgazdálkodási feladatokat nem a polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztálya végzi majd, hanem egy új városi cég, a Városgazdálkodási KFT. Szarvas Péter Békéscsaba polgármestere még mindig nem látja biztosnak azt, hogy hosszú távon a városnak ez jó megoldás lesz.

Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere és Kis Tibor alpolgármester adta át a XXVI. Csabai Garabonciás Napok keretében a "Békéscsaba Ifjúságáért" kitüntetést Medgyesi István bűnmegelőzési főelőadó és Ugrai Gábor pedagógus részére.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése évente olyan elismeréseket ad át, amelyeket azok kapják, akik több éves pályafutásuk során sokat tettek az ifjúságért.

Medgyesi István fontos feladatának tartotta, hogy segítse a fiatalokat az önmegvalósításban és ezáltal megtalálják a helyüket a világban, ami sokszor nem könnyű feladat, így megesik, hogy néha a fiatalok átlépik a törvényi határokat.

Ugrai Gábor már több kitüntetést is kapott, de mégis ez a legfontosabb az életében, hiszen attól a várostól kapta, ahol él és dolgozik. Elmondása szerint ezután sem fog hátradőlni, hanem folytatja tovább a fiatalokért végzett tevékenységét.

Oldalak