Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

rendezvény

Idén is megrendezték az Andrássy Gimnázium egyik legfontosabb programsorozatát, a Rózsa hetet. A több évtizedes múltra visszatekintő eseményen az osztályok pártokat alapítanak és különböző színes programokkal szórakoztatják az iskola diákjait.

A Rózsa Ferenc Gimnázium neve ugyan megváltozott és mára Andrássy Gyula Gimnázium lett azonban az iskola legikonikusabb programsorozatának neve nem változott így mai napig Rózsa hétnek hívják. Ilyenkor a végzős osztályok különböző pártokat alapítanak és az egész héten színvonalas programokkal készülnek.

A versengés különböző műfajokban zajlik egész héten. Minden osztálynak van egyen pólója és csapatneve. Ott jártunkkor a versengő osztályok különböző táncokat mutattak be a tanítási órák közötti szünetekben.

A betanult koreográfiák és változatos zenék nagy sikert arattak az iskola diákjai körében. A Rózsa hét legnagyobb jelentősége az, hogy összehozza a különböző osztályokba járó dákokat.

Október 13-ig tartja nyitva kapuit a Magyar Autóklub rendezvénykamionja Békéscsabán a Szarvasi úti hiparmarket parkolójában. Az Autóklub közlekedésbiztonsági rendezvénysorozat első napján diákok vehettek részt.

Iskolásokkal indította el közlekedésbiztonsági programját a Magyar Autóklub. A gyerekek részt vehettek egy gyalogos baleset szemléltetésén, részeg szemüvegben sétálhattak és megtapasztalhatták milyen érzés egy utasnak 10 km/h-val átélnie egy ütközést.

A biztonságos közlekedésre való nevelést már 7 éves korban el kell kezdeni, ezért fontos, hogy hasonló játékos feladatokkal már ismertetve legyenek a szabályok.

A program elsősorban gyakorlatorientált, élményközpontú, mely az átélt tapasztalatokon szerzett tanulságokat próbálja beágyazni a tudatba.

Ahogy az már megszokott, idén nyáron is számtalan kulturális programmal készül Gyula városa. Mint minden évben, ez alkalommal is színvonalas előadók lépnek fel a város rendezvényein.

A Városháza dísztermében tartották meg a XI. Békéscsabai Nemzetközi Művésztelep alkotásainak sajtó nyilvános átadását. A rendezvényen jelen volt Szarvas Péter polgármester, Bíró Csaba képviselő és Lonovics László a Békéstáji Művészeti Társaság elnöke.

A korábbi évekhez hasonlóan ebben az évben is számos remekmű készült a művésztelepen, szám szerint 44 festmény. „Ez többek között köszönhető a város által nyújtott támogatásnak”, fogalmazott Lonovics László. A művésztelepre Lengyelországból, Szlovákiából, Erdélyből és Vajdaságból érkeztek festőművészek. Az alkotótábor egyik célja az volt, hogy szélesebbre tárja a kaput Európa felé a csabai hivatásos képzőművészek előtt. Ezzel is elősegítve a könnyebb kapcsolatteremtést a hazai és európai kortárs művészeti élet szereplőivel.

X. Jubileumi Príma Gála: a 2006-ban indult rendezvény ebben az évben is megtartja gálaestjét, ahol tíz kategóriában jelöltek tudósokat, művészeket és sportolókat. A Príma Gála, az országos Príma Primisszima megyei verziója.

A Békés Megyei Príma Gálát már tizedik alkalommal rendezi meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szervezete, vagyis a VOSZ.  A kategóriák nem változtak az évek során, többek között zeneművészet, képzőművészet, sport, tudomány, magyar irodalom és magyar népművészetben is díjat kaphatnak a művészek. Nagy Mihály László, a VOSZ elnöke visszaemlékezett a legelső gálára.

- A Szarvasi Árpád Szálló akkor felújított gyönyörű történelmi tánctermébe jutottunk és úgy gondoltam, hogy 110 vendég lesz, és 110 széket raktunk a 180 személyes ülőhellyel rendelkező terembe és jött a telefon, hogy állnak a folyosón, nincs hova leültetni őket, tehát a fogadtatás is érdekes volt. - mondta el Nagy Mihály László, a VOSZ elnöke

Címkék:

Oldalak