Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Együtt

Békéscsabán tartott fórumot Hajdú Nóra, az Együtt alelnöke. A találkozón szó esett a 2018-as választásról és bejelentették Bod Tamás orosházi választókerületi országgyűlési képviselői indulását.

Békéscsabai látogatásán az Együtt alelnöke, Hajdú Nóra fórumot tartott a párt aktivistái számára. A találkozón a helyi aktualitások mellett szóba kerültek a választási programok és a politikai helyzet elemzése is.

Az alelnök asszony szerint Magyarország boldogulásához elengedhetetlen, hogy az ország következetes külpolitikával rendelkezzen. Az Együtt magát mindig is egy európai pártként definiálta, véleményük szerint a kormány azonban a külpolitikában mindig csak a saját érdekeit helyezi előtérbe.

Az Együtt választási célkitűzésében szerepel, hogy a kormánypártot az abszolút többség alá szorítsák, ehhez készek együttműködni az ellenzéki pártokkal is.

A kormány a nemzeti konzultációval kapcsolatos plakátjait október elején ragasztották ki országszerte. Az Együtt rögtön be is jelentette, hogy folytatják a nyáron meghirdetett plakátletépő akciójukat.

A magyar kormány október elején újabb nemzeti konzultációt indított ezúttal az úgynevezett „Soros-tervről”. A kormány szerint Soros György –magyar származású üzletember- egy migrációval kapcsolatos tervet akar végrehajtani, melyet két újságcikkben fejtett ki a nyilvánosság számára korábban. Az állampolgárokat arra kéri, hogy minél többen küldjék vissza a kérdőívet, ami felhatalmazást adhat az Európai Unió menekültpolitikájával szembeni kiálláshoz. Sokan úgy gondolják, hogy ez csak egy ürügy és valójában nem is létezik „Soros terv”. Így vélekedik az Együtt is, melynek helyi tagjai a rendőrségi bejelentést követően létrával és spaklival felszerelkezve el is távolították a Soros György arcképével ellátott plakátot.

Véleményük szerint a kormány a nemzeti konzultációval el akarja terelni az emberek figyelmét a sokkal fontosabb témákról.

Békéscsabára érkezett az Együtt, „Ellopott ország” című vándorkiállítása. A tárlatot Szigetvári Viktor, a párt választmányának elnöke és Bod Tamás gyulai önkormányzati képviselő mutatta be a sajtó képviselőinek és a járókelőknek.

 

Az Együtt célja a kiállítással az, hogy a nyári időszakban is kapcsolatban maradjanak a választópolgárokkal. Szigetvári Viktor szerint ez nagyon fontos, illetve az is, hogy felhívják a figyelmet a korrupció elleni harc fontosságára. A tárlaton összefoglalt korrupciós feltételezések bíróság által ugyan nem bizonyítottak, de az Együtt politikusai szerint a plakáton nem a fantázia, hanem a valóság látható.

 

Szigetvári Viktor

választmányi elnök

Együtt

 

„Összefoglalta az Együtt…a túloldalán őket mutatjuk be.”

 

Az Egyik Békés Megyei jelölt Bod Tamás lesz, aki jelen pillanatban gyulai önkormányzati képviselő. Véleménye szerint - úgy, mint az országban - Békés megyében is rengeteg korrupció valósult meg az utóbbi időben.

 

Bod Tamás

Országos plakátletépő kampányt indított az Együtt annak érdekében, hogy az utcákról eltűnjenek a Soros György arcképével ellátott plakátok. A békéscsabai helyi szervezet is csatlakozott az akcióhoz.

„Cselekvő ellenzék” címmel hathetes országjáró kampánykörútba kezdett az Együtt május elején, melynek célja, hogy minél többen megismerjék a párt helyi jelöltjét. Békéscsabán a lakosok leginkább Bod Tamást ismerhetik, aki Békés megyében több feljelentést is tett feltételezett korrupciós ügyekben. Az egyik ilyen a Simonka György dél-békési FIDESZ-es országgyűlési képviselővel kapcsolatos ügy volt.

A kampánykörúton összesen 200 helyre látogatnak majd el. Az Együtt az országjárásra egy új kiadványt is készített - a 32 oldalas újságot 100 ezer példányban nyomtatták ki azért, hogy helyi politikusaikat népszerűsítsék.

Az Együtt ugyan a választási együttműködést szorgalmazza a baloldali ellenzéki oldalon, azonban úgy gondolják, hogy minden egyéni körzetben saját jelöltet állítanak. Ezt a körút végén június 3-án teszik majd meg mind a 106 választókörzetben.

A sajtótájékoztatón Bod Tamás 29 pontban foglalta össze azokat a tényeket, melyeket véleménye szerint mindenki számára tudnia kell Simonka György Dél-békési országgyűlési képviselőről.

Juhász Péter, az Együtt elnöke is karakán álláspontot képviselt az ügyben. Szerinte Simonka György mentelmi jogát azonnali hatállyal fel kell függesztenie az Országgyűlésnek, ami után véleménye szerint büntetőeljárás indul majd az országgyűlési képviselő ellen.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy hétfőn a békéscsabai menekülttáborban éhségsztrájkba kezdtek a menekültek.  Az Együtt elnöke ebben a témában is kifejtette véleményét a helyszínen.

A békéscsabai menekülttáborban tartózkodó 102 emberből 94 nem vett magához ételt, tiltakozásul a bánásmód ellen és azért, hogy az országos és a nyugati sajtó is foglalkozzon az ügyükkel. A hétfő délelőtt kezdődött éhségsztrájk a kedd esti órákban befejeződött. 

Oldalak