busz

22. alkalommal gyűltek össze a gépjármű tulajdonosok a Nemzetközi Volkswagen Bogár Találkozóra és Busz Party-ra. Az ország legnagyobb találkozójára a határon túlról is érkeztek vendégek.

Nemzetközi Volkswagen Bogár Találkozót és Busz Party-t tartottak Gyomaendrődön. Kardos Ferenc, a rendezvény főszervezője már gyermekkora óta rajong ezekért a nagyszerű autókért, innen jött a találkozó ötlete, melyet idén már 22. alkalommal rendeztek meg.

Az ország legnagyobb találkozójára rengeteg autó és busz érkezett, melyek megtöltötték a kemping területét. A rendezvény sok belföldi és külföldi vendéget vonz, akik között akad olyan is, aki már kezdetek óta részt vesz ezen a találkozón.

A rendezvényen a résztvevők szemügyre vehették egymás járműveit, melyekről a tulajdonosok nagy örömmel meséltek is.

Nem csak a kempingbe kilátogatók csodálhatták meg ezeket a nagyszerű járműveket, hanem a mások is, hiszen a kora esti órákban egy bogaras felvonulás vette kezdetét.

Az akadálymentesített, mobil kormányablak buszban két ügyintéző a kormányablakokban elintézhető összes ügyet elvégzi majd. A járművet Dr. Krizsán Anett, a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója mutatta be a nyilvánosságnak Békéscsabán.

Mozgalmas, tartalmas, változásokkal teli éven van túl a Békés Megyei Kormányhivatal - minderről Takács Árpád kormánymegbízott beszélt. Hangsúlyozta: tavaly a megyei kormányhivatal és a járási hivatalok szervezeti egységeinél több mint 1 millió 200 ezer ügyfél fordult meg, munkatársaik pedig csaknem 900 ezer ügyintézést bonyolítottak le. A kormánymegbízott kiemelte: Békés megyében egyre kevesebb az álláskereső.

A jövőben a kormányablak ügyintézői a kormányablaki feladatok ellátására kialakított busszal járják a megyét, hogy a kis települések mellett egy-egy nagyobb rendezvényen is lehetővé tegyék a szolgáltatás igénybevételét.

Békéscsabán továbbra is a helyi buszközlekedési szolgáltatást a Dakk Zrt. látja majd el. 

Erről a Békéscsabai Közgyűlés közvetlen jelöléssel döntött, az Európai Uniós és a hazai jogszabályok alapján. Megérkezett a Dakk Zrt. válasza, melyben elfogadták a döntést és tudatták, hogy vállalják 2018. január 1-jétől a szolgáltatás ellátását, illetve jelezték az önkormányzat számára, hogy még néhány fontos kérdésben egyeztetni szeretnének a várossal. Természetesen az utasok továbbra is változatlanul utazhatnak.

2018. január 1-jétől a közlekedés változatlan marad, azonban később a lakossági igényeknek megfelelően a közlekedési vállalat módosíthatja a járatait.

Két éves együttműködésre kerül sor, hiszen a jogszabályok értelmében legkésőbb 2019. december 31.-ig láthatják el a buszközlekedési szolgáltatást.

Az egyik ismert német autógyár személyszállító buszát tesztelték Békéscsabán a napokban. Az alacsonypadozatú, légkondicionált, modern jármű több vonalon is közlekedett, így a buszvezetők mellett az utazóközönség véleményét is tolmácsolni tudják a gyártó felé.

Vadonatúj, kék busz állt be a Széchenyi úti megállóba. Most a 8-as járat vonalán közlekedik az új jármű, az utasok legnagyobb örömére. Az utasteret a legmodernebb technikával szerelték fel. Van utas tájékoztató rendszer, tévé, térfigyelő kamera és légkondicionáló is. Az utasok még sokszor rácsodálkoznak az új buszra, de örülnek neki.

Az új busz egyik nagy előnye, hogy babakocsival és kerekesszékkel is könnyen fel lehet szállni rá. A középső, széles ajtónál egy kihajtható rámpa is segíti a közlekedést. A jármű végig alacsony padozatú, aminek főként az idősebbek örülnek.

Az új busz tehát szép is, jó is, de sajnos csak kölcsönben van Békéscsabán, tesztelésre kapta meg a Dél-Alföldi Közlekedési Központ.