Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Mihály Réka

A németországi Bochum-Wattenscheid ad otthont a Hallássérültek Európa Bajnokságának. Mihály Réka versenyzőnk 2 számban kvalifikálta magát a világversenyre.

1500 m-es síkfutásban nagyszerű versenyzéssel kiváló egyéni csúccsal (4:54,32) szerezte meg az értékes harmadik helyet. Réka nagyon komolyan készült az EB-re, így megérdemelt sikert ért el.

2 nap van a versenyszámai között, pénteken lesz számára a 800 m-es döntő, ahol hasonló jó futást vár tőle edzője, Tóth Sándor mester.

Mihály Réka újabb világversenyén is bizonyított, a lengyelországi Bydgoszczban a Hallássérültek Mezei EB- n (Campeonatos de Europa de Cross), ahova 2 számban is kvalifikálta magát. Réka 4km-en és 8km-en is ötödik helyezést ért el.

Réka így nyilatkozott:

Kellemes, ám elég hűvös időben versenyeztünk. Nagyon kemény, ám nagyon jó és izgalmas verseny volt. Erős volt mezőny mindkét távon. Az utolsó méterekig 3.helyen álltam, s végül mindkét számban 5.- ként értem célba. Mivel először versenyeztem a Mezei EB-n, örülök, hogy jól teljesítettem, de mindig előre tekintek, s remélem, hogy jobb leszek következő világversenyemen. Köszönöm a Városomnak és a klubomnak, hogy segítették a felkészülésemet, s azt, hogy itthonról sokak szurkoltak nekem. S hazaérkezésem után megkezdem a felkészülést Tóth Sándor edzőmmel a 2019-es fedettpályás VB-re.

Mihály Réka egyéni csúcsot futott Törökországban.

Versenyzőnk, Mihály Réka a törökországi Siketlimpia 1500 m döntőjében a korábbi legjobb eredményét (5:05) megdöntve, új egyéni csúccsal (4.58.26), kitűnő versenyzéssel a 9. helyen ért célba. Csütörtökön 18:30-kor folytatja a versenyzést a 800 m előfutamával.

A XXIII. Siketlimpiára utazó csapat hivatalos eskütételére 2017. július 8-án került sor a Magyar Sport Házában.

Megható és felemelő pillanat volt a Himnusz előadása, Urr Anita megtisztelte a csapatot azzal, hogy felolvasta az eskü szövegét, jelnyelven pedig Mihály Réka , a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club,) és Bojtor László siketlimpikonok segítették a jelnyelvhasználók eskütételét. Mostantól már a sportolókon, a felkészítő és segítő szakembereken a sor!

Az itthon maradók dolga a szurkolás, buzdítás: Hajrá magyarok!

Kellemes színfoltja volt az eseménynek Szabó Dóra hallássérült zsonglőr bemutatója.

Fekete Péter a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója, miniszteri biztos nem csak lelkes szavaival buzdította a csapatot, de felajánlást is tett, hazatérve valamennyi érmet szerző versenyzőnek és kísérőinek tiszteletjegyet fog biztosítani.

Mihály Réka 2 számban képviseli az országunkat, - a Siketlimpiai időrendje a Törökországi Samsunban -

A csabai atléta 800 méteres síkfutásban lett 2. a hallássérültek junior kontinensviadalán.

A Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője a törökországi Trabzonban kitűnő futással, 2:39,11-es idővel szerezte meg az ezüstérmet. A versenyen, végig betartva a megbeszélt taktikát, a nála kicsit jobb időeredménnyel rendelkező lengyel versenyző mögött futva, a hajrában szélvészgyorsan megelőzte, és a papírformát felborítva állhatott a dobogóra eredményhirdetésnél. A versenyt az orosz Abubia Kirova nyerte, aki az elmúlt évben az olimpiát is megnyerte.

- A versenyre a szövetség jóvoltából édesapja, Mihály László kísérte el, aki korábban szintén kiváló atlétám volt, így könnyű volt távolról is tartatni a taktikai utasításaimat. Gratulálunk Réka, érted az egész atléta futócsapatom szorított – nyilatkozta Tóth Sándor mesteredző.