Scholtz Endre

Megnyitották Scholtz Endre festőművész „Nekem Csaba” című  kiállítását a Csabagyöngye Kulturális Központban. Az alkotó kedvenc témája a mediterrán tengerpart, ezért helyezte el hasonló világba Békéscsabát most kiállított képein.

Scholtz Endre rendkívül termékeny alkotó, az évek során több ezer képet festett. Magyarországon háromezer festménye található közintézményekben, többek között a Munkácsy Mihály Múzeumban és magángyűjtőknél. Jelenlegi kiállításában Békéscsaba városát egy mediterrán világban ábrázolta.

Scholtz Endre az alföldi stílus képviselője, kolorista művész. Az alkotó visszatérő kedvence a mediterrán világ, a tenger és a magyar Alföld. Ismerősei csak „gesztuskirály” néven emlegetik, a festő ennek történetéről is beszélt.

A festő 23 képét állították ki a Csabagyöngye Kulturális Központ Panoráma termében, a tárlatot május 4-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

„Az ősök tisztelete” címmel nyílt kiállítás Scholtz Endre festőművész alkotásaiból a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola aulájában.  A kiállítást Koncz Gábor Kossuth díjas színész nyitotta meg, aki évtizedes barátságot ápol a művésszel, így most is örömmel érkezett Békéscsabára.

Az iskola az idei tanévben olyan programokat indít, amelyek segítségével, a diákok, a kötelező tantárgyakon túl, számos helyi értékkel ismerkedhetnek meg. Az intézmény egy kiállítás sorozattal mutatja be a diákoknak a megyei művészeket, ennek első eleme a hét elején megnyílt tárlat.

Ezzel a címmel nyílt kiállítás Scholtz Endre festőművész alkotásaiból a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola aulájában.

Az intézmény egy kiállítás sorozattal szeretné a diákoknak bemutatni a helyi és megyei művészeket, ennek első eleme a hétfőn megnyílt tárlat. Az alkalomra Scholtz Endre, édesanyja, Gácser Anna tanárnő emlékére válogatott képeket a közel 3000 darabot számláló alkotásaiból.

A kiállítást Koncz Gábor Kossuth-díjas színész nyitotta meg, aki évtizedes barátságot ápol a művésszel, így most is örömmel érkezett Békéscsabára.

Szerkesztő: Balázs Anett

Operatőr: Fazekas Róbert