Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

évnyitó

Elkezdődött a tanév a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában, Békéscsabán. Az évnyitón ünnepélyes műsorral köszöntötték az új tanévet az iskola tanulói.

Megnyitották a 2018/2019-es tanévet a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában is. Idén 589 tanuló, köztük 61 első osztályos kisdiák kezdi meg tanulmányait az iskola padjaiban. Az intézmény udvarán tartott ünnepségen Laczkó Irén, igazgatónő megnyitó beszédében külön köszöntötte az elsőéveseket.

A tanévnyitón köszöntötte a tanulókat Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere is, aki fontosnak tartja, hogy minden évben személyesen is megjelenjen az egyik békéscsabai iskolában a tanév kezdetén.

Az ünnepségen a hagyományokhoz híven a felsőbb éves tanulók az iskola nyakkendőjével kedveskedtek az elsősöknek. A rendezvény zárásaként a polgármester átadta a kicsiknek a város ajándékát is. Az iskolában ezzel elkezdődött az idei tanév, melyről Laczkó Irén, igazgatónő beszélt stábunknak.

Ma délelőtt ünnepélyesen is megkezdődött a Szent István Egyetem Gazdásági, Agrár-, és Egészségtudományi karának Békés megyei campusain a tanév.

Eldőlt annak a 15 diáknak a sorsa, akik a békéscsabai Színitanház képzéseire jelentkeztek, akik egy adminisztrációs hiba következtében nem tudtak beiratkozni az intézménybe. Híradóknak Kovács Zsuzsanna, a központi intézmény vezetője adott tájékoztatást a történtekről.
Mint ahogyan arról korábbi híradónkban beszámoltunk, hétfőn volt a Színitanház évnyitó ünnepsége, ahová 15 diák úgy érkezett, hogy nem volt érvényes hallgatói jogviszonya, ugyanis akik az ünnepség előtt átmentek Gyulára, a Harruckern János Közoktatási Intézménybe, nem tudtak beiratkozni a képzésekre.

A békscsabai színitanház hétfőn tartotta évnyitó ünnepségét. Egy adminisztrációs hiba miatt azonban, 30 új diák helyett, csak 15 fő kezdheti meg hivatalosan tanulmányait az intézményben.