Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

ünnepélyes átadó

Nyílt nappal egybekötött, ünnepélyes átadás keretében nyitotta meg kapuit az újkígyósi Szivárvány Nyugdíjas Apartmanház. Az intézmény nyugodt és barátságos környezetben, 27 darab modern-, apartman jellegű lakószobát biztosít a majdan beköltözőknek.

Hivatalosan is megnyitotta kapuit az újkígyósi Szivárvány Nyugdíjas Apartmanház. A nyílt nappal egybekötött ünnepélyes átadáson többen is köszöntőbeszédet mondtak, az épületet pedig Illyés Zsolt plébános szentelte fel. Az intézmény ebből a projektből összesen több mint 20 új munkahelyet teremt a városban és 27 darab modern-, apartman jellegű lakószobát biztosít majd a beköltözőknek.

A megnyitó és köszöntőbeszédek után az intézmény ünnepélyes szalagátvágására került sor. A város polgármestere kiemelte, hogy az apartmanház, valamint az idősek otthonteremtése, várhatóan a város életében is kiemelt szerepet tölt majd be.

Békés megye számos települése mellett az ország más részeiből érkező szakemberek is mestervizsgát tettek a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál. Az ünnepélyes átadóra Békéscsabán, a Phaedra Rendezvényközpontban került sor.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál elég nagy múltja van a mesterképzésnek. Az elmúlt 16 évben több mint ezer mesterlevet adták át. Az utóbbi években felgyorsult a képzés, ugyanis a mesterleveleknek több mint a felét 2014 után adták át. A szakemberek például autószerelő, kőműves, ács, cukrász, kozmetikus és pincér szakmákban szerezhetik meg a „mester” címet. A kamara ebben nagymértékű támogatást is nyújt.

A Békés Megyei Kormányhivatal hosszú távú stratégiájához tartozik az, hogy szervesen hozzájáruljon Békés megye felemelkedéséhez. Ezért a kormányhivatalnak nem a saját tevékenysége a fontos, hanem az, hogy segítséget tudjon nyújtani a megyében működő vállalkozásoknak és kamaráknak. Ezt négy különféle területen valósítja meg.

Csütörtökön délután ünnepélyesen átadták a Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. új logisztikai központját. A közel 600 millió forintos beruházásra a cég 250 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást kapott. Az 5000 négyzetméteren elterülő csarnokban egy olyan új rendszerben tud dolgozni a kft, amely minden tekintetben megfelel a 21. századi követelményeknek, raktározás és szállítás szempontjából egyaránt. Az új létesítmény átadásánál jelen volt dr. Seszták Miklós Nemzeti fejlesztési miniszter, aki szerint a békés megyei kft. a legjobb példa arra, hogy egy magyar vállalkozás is versenyképes lehet, amely a kormány 2010-ben elkezdett gazdasági élénkítés programját visszaigazolja. A Nemzeti Fejlesztési Miniszter emellett megerősítette, hogy a kormány a jelenlegi szeszesital rendszerben nem tervez változtatásokat, azaz a híresztelésekkel ellentétben Magyarországon nem lesznek nemzeti italboltok.

 

Szerkesztő: Balázs Anett
Operatőr:  Fazekas Róbert