Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Dr. Kiss-Rigó László

A második világháborút lezáró időszak bővelkedett szörnyűségekben, az egyik ilyen sok áldozatot követelő tragédia a málenkij robot volt. A főleg német származású férfiakat 17-től 45 éves korig és a nőket 18-tól 30 éves korig hurcolták el kényszermunkára a Szovjetunióba, ahol a romok eltakarításában, az újjáépítésben és a bányákban dolgoztatták őket.

A megemlékezés szentmisével kezdődött, melyet Dr. Kiss-Rigó László, Szeged-Csanádi megyéspüspök celebrált.

A szentmise után megemlékezéseket tartottak és a túlélőket köszöntötték emléklappal és virággal. A megemlékezés végén a Málenkij robot emlékművének felújított környezetét adták át.

 

 

 

 

Bemutatták Békéscsabán is a Családi életre nevelés módszerét, programját. A 2011-ben kihirdetett Nemzeti alaptanterv lehetőséget ad az iskolák nevelőtestületeinek, hogy döntsenek az évfolyamonkénti órakeret 10%-ának felhasználásáról. Így lehetőség nyílik arra, hogy a program akár külön tantárgyként jelenjen meg a tantervben.

Az Egyensúly AE Egyesület és a Békés Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház meghívta Békéscsabára a Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesületet, hogy bemutassa a Családi életre nevelés módszerét. Ez a program már több városba eljutott, sőt az országhatárokon túl is megismerték. A fiatalok sok mindent tanulnak az iskolában, az egyesület pedig próbál az élet tanulásához családi szempontok alapján segítséget adni.

Több művészeti ág különleges találkozásának lehettek tanúi azok, akik húsvét hétfőn ellátogattak a Munkácsy Mihály Múzeumba.  Dr. Kiss – Rigó László Szeged – Csanádi Egyházmegye megyéspüspöke tartott előadást a Munkácsy képek szakrális üzenete címmel. A programot Tolcsvay László zeneszerző és Sáfár Mónika színésznő tette még élményszerűbbé.

 

A festészet, a zene és a vallás találkozott húsvét hétfőn a Munkácsy Mihály Múzeumban. A festőgéniusz művei között tartott előadást dr. Kiss - Rigó László megyéspüspök, aki a Munkácsy képek szakrális üzenetét elemezte az érdeklődőknek. A megyéspüspök beszédében kiemelte, nagyon jó dolognak tartja, hogy húsvét hétfőn ilyen rendezvénynek ad otthont a múzeum, hiszen Munkácsy szakrális ábrázolása erőt és segítséget adhat mindenkinek, aki a műveit szemléli. Azzal pedig, hogy festőként Jézust glória nélkül ábrázolja a képein, emberibbé teszi mindenki számára.