olimpia

Békéscsaba, Gyula és Mezőberény rendezi idén a III. Korcsoportos Összevont Labdajáték Diákolimpia országos döntőjét. A négy napos rendezvényre 68 csapat érkezik az ország minden tájáról.

A Momentumot 2015 tavaszán alapította egy 9 fős baráti társaság. Céljuk ezzel az volt, hogy egy új politikai közösséget hozzanak létre és meggyőzzék az embereket, hogy minél többen vegyenek részt a politikai életben Magyarországon.

A Mozgalom három alapgondolatot szeretne megvalósítani a magyar közéletben. Véleményük szerint el kell felejteni a jobb- és baloldali megosztottságot, egy egészséges nemzettudatot kell kialakítani és cselekvő politizálást kell meghonosítani.

A Momentum Mozgalom lehet az első olyan sikeres párt, melynek vezetői és legtöbb politikusa a rendszerváltás után született.  A párt indulása sikeres volt, hiszen pár héttel színre lépése után - bizonyos közvélemény kutatók szerint - a teljes népesség egy százalékát, illetve a választani tudó "biztos" szavazók 2 százalékát tudhatja maga mögött.

Rió, olimpia, és két békéscsabai atléta, akik már biztosan ott lesznek Brazíliában. Őket fogadta és köszöntötte Hanó Miklós alpolgármester és dr. Ferenczi Attila tanácsnok.

Olimpikonjaink egy villásreggelivel egybekötött kötetlen beszélgetésen meséltek a Pekingi Világbajnokságon szerzett élményeikről, a felkészülésekről és arról, mit várnak az olimpiától. A város vezetése is nagyon büszke az elért eredményekre és elmondták, hogy az ifjú sportolóknak ezek a sikerek nagy motivációt adhatnak az elkövetkező évekre.

- Büszkén jelenthetem, hogy Békéscsabának van már két Riói versenyzője. Reméljük még a Laci is, el tudja érni azt az eredményt, hogy ő is ott lehessen Rióban. Úgyhogy nagy öröm ez számunkra és további sok sikert és további jó eredményeket kívánunk nekik. - mondta el Dr. Ferenczi Attila, Békéscsaba Megyei Jogú Város tanácsnoka

Címkék:

Békéscsaba két alpolgármestere, Hanó Miklós és Kiss Tibor a Városházán fogadta Fóri Mártát a Torna Club Békéscsaba ügyvezetőjét.

A találkozó több szempontból is aktuális volt, hiszen ezen az alkalmon jelentették be, hogy a város 1 millió forinttal támogatja a világbajnoki résztvevő versenyzőket felvonultató egyesületet, amely október végén újra megrendezi a Mesterfokú Tornászbajnokságot.

Fóri Márta a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a klub két reménysége, Makra Noémi és Böczögő Dorina már elutazott a kínai világversenyre, ahol már a 2016-os riói olimpiai jegyében szerepelnek a tornászok. Hozzátette, az egyesület vezetői és edzői már a négy évvel későbbi játékokra is figyelnek, ennek szellemében végzik mindennapi munkájukat.

Szerkesztő: Kovács Dávid

Operatőr: Pozojevich Miklós