tanösvény

Békéscsabán már hosszú idő óta rendeznek különböző történelmi versenyeket általános iskolásoknak. Öt évvel ezelőtt a helyi történelemtanárok munkaközössége úgy döntött, hogy az átlagos, feladatlapos és történelematlaszos versenyt egy kicsit érdekesebbé és izgalmasabbá teszik a gyerekek számára.  Ebből a törekvésből alakult ki a városismereti verseny, ahol minden évben Békéscsaba egy-egy kijelölt helyszínén mérhetik össze tudásukat a fiatalok.

A versenyen felső tagozatos diákok vesznek részt - négy fős csapatokban. A feladatok minden évben az adott helyszínre vonatkoznak. Idén az 5 évvel ezelőtti első tanismereti verseny helyszínén oldhatják meg ezeket a gyerekek, a Szent István téren és annak környékén.

A versenyt több szervezet is támogatja: a Magyar Tartalékosok Szövetsége, a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület, illtetve Békéscsaba város önkormányzata is.  Az eddigi évekhez hasonlóan bizonyára ezen a héten szombaton is kiváló szórakozás és remek tanulási lehetőség lesz a diákok számára a békéscsabai

városismereti verseny.