Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Barabás Ferenc

Fény és Élet címmel nyílt meg Barabás Ferenc computer design kiállítása a Csabagyöngye Kulturális Központ békéstáji galériájában.

A művész 1996 óta foglalkozik computer grafikával, és 15 évvel ezelőtt volt legutóbb egyéni kiállítása, művei leginkább csoportos tárlaton szerepelnek. Alkotásai hamar meghozták számára az elismertséget és több európai világvárosban, mint például Berlin-ben vagy Párizsban is megmutathatta alkotásait a nagyérdeműnek.

A kiállítást Dr. CS. Tóth János művészetíró nyitotta meg, aki elismeréssel szólt a grafikus munkásságáról és reméli, hogy ugyan azzal a lelkesedéssel folytatja munkáját, ahogyan azt az elmúlt 23 évben is tette. Kiemelte, azt is, hogy ő az egyik úttörője a számítógépes grafikai művészetnek.

A kiállítás megnyitóján közreműködött Varga Zsolt gitárművész is. A tárlat 2020. január 18-ig tekinthető meg a Békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központ békéstáji galériájában.

Barabás Ferenc grafikus, tipográfus gyűjteményéből „Törpe, mini, mikro” – Bepillantás a minikönyvek világába címmel nyílt kiállítás Békéscsabán, a Munkácsy Emlékházban.

Barabás Ferenc 1977-ben került műszaki szerkesztőként a Móra Ferenc Gyermek és Ifjúsági Könyvkiadóhoz - itt tanulta meg a könyvszerkesztés alapjait. 1978-ban nyomdaipari technikus vizsgát tett, egy évvel később pedig már a Corvina Kiadó könyvtervezője, műszaki szerkesztője lett. Ma már elmondhatjuk, hogy méltó folytatója a Kner-Tevan hagyományoknak. Szakmai elismertségét bizonyítja a 2000-ben kapott Tevan-díj is. A Munkácsy  Emlékházban helyet kapott kiállítást Gécs Béla tipográfus, helytörténész nyitotta meg. Mint megtudtuk, Barabás Ferenc gyűjteményében körülbelül 700 törpe, mini és mikro könyv található.

Ezzel a címmel nyílt meg Barabás Ferenc grafikus jubileumi fotókiállítása a békéscsabai Lencsési Közösségi Ház nagytermében. Az alkotások erdélyi és magyarországi tájakat mutatnak be.

A kiállítás a 60 év 60 kép címet kapta, ami nem véletlen, hiszen a fotóművész 60. születésnapjára készítette, és válogatta össze a különleges fotókat. A tárlat egyik különlegessége az, hogy a művész az alkotásokon a szülővárosától indulva magyarországi tájakra is elkalauzolja a közönséget. Barabás Ferenc elárulta, a kiállítás képeinek nagy része Erdélyben készült, Hazajárók címmel.