Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

nő az esély

A 31 sikeres vizsgázó vehette át a szakmai bizonyítványát, amely a jövőben megélhetést tud biztosítani a családjának.

 

2012-ben Békés megyében elsőként indult el az a mintaprojekt, amely a kirekesztett roma társadalomban élő nőknek és asszonyoknak biztosított képzési lehetőséget. A Nő az esély elnevezésű programmal a társadalmi felzárkózásukat és a többségi társadalomba történő befogadásukat kívánták elősegíteni. Az Országos Roma Önkormányzat szerette volna elérni, hogy a képzésben résztvevők ne csak igénylői legyenek a szociális szolgáltatásoknak, hanem a jövőben mindezt biztosítani is tudják a családjuk részére. Ipacs László, a projekt menedzsere elmondta, a program elsődleges célja az volt, hogy az induló képzésekbe bevonják az asszonyokat, akik végig csinálják a képzéseket, OKJ-s bizonyítványt szerezzenek és utána ezzel a bizonyítvánnyal egy kapcsolódó pályázati komponens segítségével el tudjanak helyezkedni a munkaerő piacon.

Címkék:

A program a kirekesztett roma társadalomban élő nőknek és asszonyoknak biztosít képzési lehetőséget.

Két évvel ezelőtt az országban elsőként, Békés megyében indult el a mintaprojekt. A Nő az esély elnevezésű programban a résztvevők társadalmi felzárkózását és a többségi társadalomba történő befogadását segítették. A projekt részeként Békés megyében zárult le először a szakképzéshez tartozó szociális gondozó és ápoló képzés oktatási fázisa.

A 31 sikeres vizsgázó a napokban vehette át a szakmai bizonyítványát, amely a jövőben megélhetést biztosít majd a roma asszonyok és családjuk részére.

Szerkesztő: Bugyi Diána

Operatőr: Benke Éva

Címkék: