kórház

Érdemes korábban érkezniük azoknak, akik a Békés Megyei Központi Kórház békéscsabai épületébe mennek, ugyanis július 1-től új beléptető rendszer várja a pácienseket. A következőkben bemutatjuk azt, hogy hogyan kell használni az új információs mechanizmust.

Az új, kiépített rendszer sok szempontból megkönnyíti majd mind a betegek, mind pedig az orvosok mindennapjait. Dr. Boros Zoltán, a békéscsabai intézmény igazgatóhelyettese stábunknak elmondta, hogy - mint minden újítás - ez is nehézségekkel jár, azonban a jövőben sokkal hatékonyabb és gyorsabb lesz tőle a betegellátás.

A bevezetés után nézzük meg azt, hogy a gyakorlatban hogyan működik a beléptető rendszer.

A beléptető rendszer elindulása után az egyik legsűrűbben előforduló probléma, hogy a betegek a sorszámuk felvétele után elindulnak a szakrendelésekre, ez azonban nagy hiba, hiszen a rendszer lényege az, hogy az információs pultnál kell az adatokat megadni.

Korábbi adásunkban már beszámoltuk Tőkés Tímea, az Egyesült Államokból megszervezett adománygyűjtéséről. A tegnapi napon befejeződött a gyűjtés, a békéscsabai kórház átvette az adományokat.

 

 

A gyűjtés ötlete Tőkés Gyulától, Tímea édesapjától származott, aki a békéscsabai kórházban töltött ideje alatt úgy tapasztalta, hogy a kórház hasznára válna néhány új takaró és lepedő. Gyula halála okán, nem tudta megvalósítani ötletét, ezért azt lánya váltotta valóra. A tengeren túlról szervezett adománygyűjtés a vártnál sokkal jobban sikerült, támogatások érkeztek nem csak Békéscsaba körzetéből, hanem az Egyesült Államokból, Írországból, Németországból valamint a helyi szlovákság is kivette részét a gyűjtésből.   

 

A lepedőkön és takarókon kívül infúziós állványok is kerültek az adománycsomagba, amelyeket négy kórházi osztály között osztottak fel.

 

Tőkés Tímea

adományszervező

 

„Több osztályra juttattuk el ezeket a dolgokat, a sebészet kapott ajándékot, a szülészet a gasztroenterológia és a kardiológia.

 

A békéscsabai egészségügyi dolgozókat is köszöntötték a Semmelweis Napon. Semmelweis Ignác életének és munkásságának felidézése mellett különböző kórházi kitüntetéseket és kinevezéseket vehettek át az intézmény dolgozói

Újra tudományos ülést rendeztek a békéscsabai kórházban.

Az intézmény ebben az évben ünnepli 150 éves működését. A jubileumi évforduló alkalmából tudományos ülést tartottak, amelyen a sebészet állt  középpontban. A rendezvény vendége volt a szegedi sebészeti klinikáról Dr. Lázár György, aki előadásában a minimális beavatkozással járó sebészeti eljárások legújabb irányait ismertette a kollégák körében.

Dr. Zsilák János, a békéscsabai sebészeti osztály főorvosa pedig a daganatsebészetben történő szemléletváltásáról tájékoztatta a jelenlévőket. A jubileumi programsorozat az év végéig tovább folytatódik. A tudományos rendezvények következő eleme a gyógyszerészet területén szólaltatja majd meg a szakma jeles képviselőit.

Szerkesztő: Balázs Anett

Operatőr: Pozojevich Miklós