szakmai konferencia

Tegnap kezdődött meg a 14. Shakesapeare Fesztivál a Gyulai Várszínházban. Az egy hétig tartó rendezvénysorozaton a Hamlet lesz a középpontban. Drámafeldolgozások, filmek, szakmai konferencia és workshop várja az érdeklődőket.

Sajtótájékoztatón mutatták be az idei nemzetközi Shakespeare Fesztivál programjait. A hét első napjával kezdődő programok sorát egy fotókiállítás nyitja meg. A hűvös, szeszélyes időjárás sem szegheti kedvét az érdeklődőknek: az esti Tószínpadra tervezett előadást már a Kamareaterembe hírdették meg. Az olasz társulat előadását Shakespeare Vihar című drámája inspirálta.

Az előadásban a Shakespeare drámák szenvednek hajótörtést, majd Prospero szigetére kerülve keverednek különböző kalandokba. A héten több más nemzetközi produkciót is láthatunk.

A hét végén a Gyulai Várszínház, az Aradi Kamara- és a Klasszikus Színház közös bemutatóját láthatjuk: Tom Stoppard Hamlet parafrázisát állítják színpadra. A látványos, nemzetközi produkció főszereplője két csabai színművész lesz: tege Antal és Gulyás Attila.

Szakmai konferenciát tartottak a Csabagyöngye Kulturális Központban „Családbarát munkahelyek és Önkormányzatok címmel. Az előadók beszámoltak arról, hogy ők hogyan teszik családbaráttá a településüket, munkahelyüket.

„Családbarát munkahelyek és önkormányzatok Békésben”. Ezzel a címmel tartottak szakmai konferenciát a Csabagyöngye Kulturális Központban. A megye több tájáról is érkeztek előadók, akik bemutatták, hogy a városukban hogyan segítik a nagycsaládokat és a fiatalokat. Voltak olyan résztvevők is, akik az intézményen belüli tapasztalataikat mesélték el, hogy hogyan is segítik a dolgozók életét.

- Egy település, ahogy itt az elhangzott előadásokból is kiderült sok fajta intézkedéssel üzenheti azt az ott élő embereknek, hogy fontosak vagytok nekünk, fontosak a gyermekek fontosak a gyermekes családok hiszen ez jelenti egy településnek a jövőjét. - mondta el Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke