Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Orosháza

Ünnepélyesen átadták a legújabb Határvadász-komplexumot Orosházán, amely a helyi Határvadász Bevetési Osztály elhelyezésére szolgál. Célja a modern, korszerű feltételek biztosítása a határon szolgálatot teljesítő rendőröknek.

A határőrizet megerősítése érdekében az elmúlt években 3000 új státusszal növekedett a rendőrség létszáma. A bővülés teljes egészében a készenléti rendőrséget érintette, ahol az addigi 7 mellett további 8-, elsősorban vidéki Határvadász Bevetési Osztály jött létre.

Az összesen közel 8000 négyzetméter alapterületű objektumot két épület átalakításával és bővítésével, valamint egy új épület megépítésével alakították ki. A létesítményben összesen 111 két- illetve négyfős körlet, valamint 74-, ugyancsak két fő elhelyezésére szolgáló lakóegység van.

Papp Károly r. altábornagy is köszöntötte az átadó ünnepség résztvevőit, majd elsőként a határok védelme érdekében tett intézkedésekről beszélt. Elmondta, hogy az elmúlt öt évben jelentősen megsokszorozódtak a határrendészeti feladatok.

Békéscsabán tartott nyílt napot az SOS Gyermekfalvak orosházi egysége. Az előadáson az érdeklődők első kézből kaphattak tájékoztatást a hivatásról gyakorló nevelőszülőktől és szakemberektől.

Minden gyermek számára a szülei jelentik a biztonságot, de vannak, akik valamilyen okból nem élhetnek velük. Az SOS Gyermekfalvak 400 gyermeknek nyújtanak biztonságos, szerető otthont nevelőszülői családokban. Magyarországon először 1983-ban Battonyán tették le az első alapkövét a programnak, majd ezt követően több hazai városban is létesültek gyermekfalvak a gyermekek-, valamint fiatal felnőttek gondozása céljából. Míg Kecskeméten és Kőszegen az eredeti modell működik, addig Orosházán az SOS-, illetve saját ingatlanokban végzik a nevelőszülői tevékenységet.

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Székkutasi Regionális Szántóversenyt idén új helyszínen, Orosházán. A verseny mellett egy városi felvonulás, valamint kiállítások és bemutatók várták az idelátogatókat.

Idén új helyszínen, Orosháza határában mérhették össze tudásukat a versenyzők a Székkutasi Regionális Szántóversenyen. A nyolcadik alkalommal megrendezett vetélkedőn szép számmal jelentek meg a különböző típusú mezőgazdasági gépek.

A megmérettetés mellett számos program várta az érdeklődőket: a különböző gépbemutatók és kiállítások mellett látványos felvonulással is készültek a szervezők.

A rendezvény sok érdeklődőt vonzott, a felvonuló mezőgazdasági gépek között különleges traktorok is feltűntek.

A jó hangulatú esemény számos látnivalóval és kiváló élményekkel szolgált az érdeklődők és a szakma részére egyaránt.

Üzemlátogatással egybekötött kihelyezett elnökségi ülést tartott a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Linamar Hungary Zrt. orosházi székhelyén.

Havasi Csaba, a cég vezérigazgatója elmondta, az elnökségi ülés egy lehetőség számukra, hiszen így egy gyárlátogatás során bemutathatták, hogy mivel is foglalkoznak és beszámolhattak eredményeikről is.

A vezérigazgató szerint azért érdemes eredményeik hatásairól beszélni, mert így más megyei vállalkozások is megismerhetik azt, hogy hogyan tudják ugyanezt a sikert elérni. Az ülésen szó volt még a Békés megyei kiemelt beruházásokról is. A kamara hosszú idő alatt kialakított egy részletes együttműködési megállapodást a Kormányhivatallal, amihez egy folyamatosan bővülő cselekvési tervet is készítettek.

Megújult az Orosházi Kórház nővérszállója. A több, mint 130 millió forintból korszerűsített épületre már nagy szüksége volt a város egészségügyi dolgozóinak.

 

Megújult az "olajosszállóként" ismert orosházi nővérszálló. Az 1978-ban épült ingatlan húsz évig munkásszállóként üzemelt, majd később az orosházi kórház kapta meg orvos- és nővérszállónak. A munkálatokat februárban kezdték meg és energetikai korszerűsítést eszközöltek a több mint 130 millió forintos Európai Uniós támogatásból.

 

Dávid Zoltán

polgármester

Orosháza

 

„Ha megnézzük, lehet látni, hogy mennyire szép lett és modern és korszerű. Azt gondolom, hogy a fenntartása, üzemeltetése és a kórháznak sokkal gazdaságosabb, hiszen ablakok lettek cserélve, a tető lett felújítva-megújítva, és úgy gondolom, hogy vonzóbb az itt dolgozóknak vagy az orosházi kórházban dolgozó nővéreknek is.”

 

A városban több fejlesztést is elvégeztek az elmúlt időszakban, de további tervek is vannak egészségügyi beruházásokra.

 

A legerősebb tűzoltók versenyét ismét Orosházán rendezték meg. A számos akadályból álló pálya a több éve szolgálatot teljesítő tűzoltókat is megizzasztotta.

 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az „Őrizd a lángot” alapítvány közösen rendezte meg Orosháza főterén a 2017. évi TFA Nemzetközi Tűzoltó Sportbajnokságot. A rangos versenyre Magyarország valamennyi megyéjéből és további 5 országból érkeztek versenyzők.

 

Tóth Tibor tű. dandártábornok

igazgató

Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

„Kanadából indult és hódította meg a világot, eljutott Magyarországra is. Magyarországon kezdetekben Budapesten került megrendezésre a verseny mindig. Majd 4 évvel ezelőtt úgy döntött az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetése, hogy az orosházi pályázatot akceptálja és így Orosházára került, most már 4. alkalommal rendezzük meg így ezt a versenyt.”

 

6. alkalommal rendezték meg a Sör-Virsli Fesztivált Orosházán. A rendezvény mindkét napján az érdeklődők ingyenesen látogathattak ki a rendezvényre. A rendezők számos nagy koncerttel kedveskedtek a vendégeknek.

Sok napirendi pontot tárgyalt nyári szünet előtti utolsó munkaülésén a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése. Tájékoztatók, alapítványi támogatások, ügyrend, szervezeti- és működési szabályzat szerepelt napirenden, de a Békés Megyei Értéktár Bizottság múlt évi és idei első félévi munkájáról is hangzott el beszámoló.

Oldalak