nyílt nap

Nyílt nap keretében ismerkedhettek meg a továbbtanulni vágyók a Szent István Egyetem Gazdasági Kampuszával, Békéscsabán. A leendő hallgatókat a tájékoztató után körbe is vezették az egyetemen.

Nyílt napot tartottak a Szent István Egyetem Gazdasági Karán, Békéscsabán. A következő tanévben is a megszokott szakokra lehet jelentkezni, melyek a pénzügy, a számvitel, a gazdálkodás menedzsment, valamint a műszaki menedzser szakok. A nap folyamán az érdeklődők minden információt megkaptak az iskolával és a jelentkezéssel kapcsolatban.

Az egyetem számos szolgáltatást nyújt a hallgatók számára. Lehetőség van többek között kollégiumi elszállásolásra, ösztöndíj igénylésre és az Erasmus programon való részvételre is.

Az intézmény kis mérete miatt a tanulók és a tanárok között szorosabb a kapcsolat, így több odafigyelés jut a diákokra.

Megnyíltak a békéscsabai Városháza kapui a diákok előtt. A nyílt nap alkalmával középiskolások nyerhettek bepillantást a hivatal és a közgyűlés munkájába.

A csütörtöki közgyűlés után ismét megtelt a Városháza díszterme, ezúttal azonban nem Békéscsaba képviselői, hanem a város középiskolásai ültek a székekben. Egy nyílt napot tartott a polgármesteri hivatal annak érdekében, hogy a fiatalok megismerjék a hivatal munkáját, a közgyűlés döntési mechanizmusát és bepillantást nyerjenek a képviselők munkájába.

Sok politikus és több parlamenti párt is kifejtette azon aggályát, hogy a felnövekvő nemzedék nem foglalkozik a politikával, a közös ügyek megvitatásával és nem ismerik a jövőjük szempontjából fontos döntéseket. Ezen próbál meg változtatni Szarvas Péter polgármester, aki már több alkalommal tartott nyílt napot a Városházán - hol általános, hol középiskolás diákoknak.

Nyílt napot tartottak a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumban Békéscsabán. A jelenleg még általános iskolás gyerekek megismerkedhettek az iskolában tanulható szakokkal és különféle bemutatókat is láthattak.

A rendezvény fő célja az volt, hogy megmutassák a továbbtanulni vágyó gyerekeknek, hogy miért érdemes a Kemény Gábor Logisztikai es Közlekedési Szakgimnáziumban folytatniuk tanulmányaikat. 2017-ben az eddigi nagy hagyományokkal rendelkező alapképzések mellé új szakot is indít az intézmény.

Az intézményben felvételi vizsga nincs. A diákokat a hetedik osztály év végi és a nyolcadik félévi érdemjegyeik alapján veszik majd fel. A nyílt nap keretében az iskola iránt érdeklődő diákok interaktív programokon is részt vehettek. A leendő középiskolások nagy érdeklődéssel követték a belügyi rendészet önvédelmi bemutatóját és a szakmai játékokat is szívesen kipróbálták.

A megjelent általános iskolások közül volt olyan, aki már a helyszínen eldöntötte, hogy a logisztikai szakgimnáziumba jelentkezik majd.

Nyílt napot tartott a Békési Szakképző Iskola. A jelenleg még általános iskolás gyerekek megismerkedhettek az iskolában tanulható szakmákkal és különböző bemutatókat is láthattak.

A rendezvény fő célja az volt, hogy megmutassák a továbbtanulni vágyó gyerekeknek, hogy miért érdemes a Békési Szakképző Iskolában és Gimnáziumban folytatniuk tanulmányaikat.

Békés város életében nagyon fontos szerepet játszik a Békési Iskola, ugyanis az intézményben igen magas színvonalú középfokú oktatás folyik.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatja az ilyen és ehhez hasonló nyílt napokat, ugyanis véleményük szerint nagyon lényeges az, hogy a szülők és az általános iskolás gyerekek is megismerhessék a megyében működő középfokú oktatási intézményeket.

Közel 800 gyermek ismerkedett a rendőrök, a mentők és a tűzoltók munkájával. A rendezvényen a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány sporteszközökkel, társasjátékokkal ajándékozta meg az óvodásokat és iskolásokat.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányág és a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvánnyal 2015. június 5-én közbiztonsági nyílt napot tartott Mezőhegyesen. A rendezvényen óvodások, általános iskolások és középiskolás diákok vettek részt. Összesen közel 800 gyermek ismerkedett a rendőrök, a mentők és a tűzoltók munkájával. A szolgálati járművek, eszközök bemutatója mellett vetélkedők, szórakoztató programok, bohócműsor és egyéb színpadi előadások várták a kicsiket és nagyokat.

Közlekedésbiztonsági nyílt napot tart szombaton a Békés Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége.

Az akció során ingyenesen átvizsgálják a járműveket, megfelelő állapot esetén a műszaki vizsga azonnali lehetőségét is biztosítják. A téli felkészülés jegyében a szakemberek emellett megmérik a járművek hűtőfolyadékának fagyáspontját, felhívják a figyelmet a téli-nyári gumiabroncsok felszerelésének előnyeire is.

Az akció szombat reggel 8 órától kezdődik és délben ér véget a Közlekedési Felügyelőség Szarvasi úti vizsgálóállomásán.

Szerkesztő: Kovács Dávid

Operatőr: Incze László