Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Vantara Gyula

2017-ben is rengeteg politikai vita volt a közéletben, elég, ha csak a migráció kérdésére vagy a béremelések, illetve járulékcsökkentések körüli vitákra gondolunk.  Vantara Gyula országgyűlési képviselő szerint a jövő évben is ezek a témák lesznek a legfontosabbak.

Ismét ételosztást szervezett Szarvas Péter polgármester és Vantara Gyula országgyűlési képviselő. Idén - a mára hungarikummá vált- gulyáslevest osztottak szét több mint 90 családnak.

Szarvas Péter Békéscsaba polgármestere és Vantara Gyula országgyűlési képviselő a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ segítségével évek óta, az ünnepek előtt egy tál meleg étellel kedveskedik a rászoruló családoknak. Az önkormányzat Czuczor utcai épületében több mint 90 nehéz helyzetben lévő családnak osztottak egy tál gulyáslevest.

Az ételosztás természetesen egy szép gesztus és nagyon fontos, de sajnos nem jelent megoldást ezen családok problémáira. Vantara Gyula országgyűlési képviselő szerint a civil szervezetekkel összefogva a jövőben több olyan programot is kell indítani melyek ezeken az embereken célzottan segítenek.

Lesz M44-es gyorsforgalmi út vagy nem? Ez a kérdés merült fel sokakban, ugyanis a pénteki kormányhatározatban a kormány visszavont több közlekedésfejlesztési projektet is. A békéscsabaiak számára persze az M44-es út kérdése a legfontosabb ezek közül.

Az MSZP Békéscsabai Szervezetének elnöke Miklós Attila egy közleményben reagált a kormányhatározatra, amelyben leírta kétségeit a Modern Városok Program többi projektjének megvalósulásával kapcsolatban is, szerinte a kormány döntése bebizonyította, hogy a Modern Városok Program nem több egy ígérethalmaznál. Az úttal kapcsolatos döntésről elmondta, hogy nagyon sok kérdést felvet és a jelenlegi helyzet nyugtalanító.

A 2016-os év az adócsökkentés éve lesz, csökken a személyi jövedelemadó, bővülnek a családi adókedvezmények, de nőnek majd a bérek is. Többek között erről is beszámolt Vantara Gyula országgyűlési képviselő, szerdai sajtótájékoztatóján.

Az SZJA mértéke 15%-ra csökkent, a házi sertéshús áfája 27-ről 5%-ra és ugyanilyen arányban mérséklődött az új lakóingatlanok ÁFÁ-ja is. Január elsejétől nőtt a kétgyermekes családok adókedvezménye, mely a következő években megduplázódik majd. A bürokráciacsökkentés keretében díjmentessé vált több személyi okmány kiállítása és ingyenes az egyéni vállalkozói igazolvány kiadása is. Ezekre a kedvezményekre azért is kerülhetett sor, mert jelentős volt a költségvetés többletbevétele. Példaként lehet említeni erre az on-line kasszák bevezetését, mely - még nem végleges adatok szerint, de - 500 milliárd forintot meghaladó többletbevételt jelentett.

Befejeződött Békéscsaba rehabilitációjának második üteme. Szarvas Péter Békéscsaba polgármestere és Vantara Gyula országgyűlési képviselő a projektzáró rendezvényén értékelték a beruházást.

A tervezett több elemből álló fejlesztés célja az volt, hogy Békéscsaba központja egy megyeszékhelyhez méltó, kellemes, közösségi funkciót ellátó övezetté váljon.

- Szeretett városunk tovább bővült tovább szépült a projekt kapcsán ugye a tavaly nyáron elkezdődött építkezések az idén befejeződtek némi ki utómunkálatok zajlanak még a korzó térnél az Andrássy úton de rövidesen minden munkálat befejezésre kerül. - mondta el Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere

Oldalak