Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

képviselő

Előrehozott önkormányzati választás volt Békéscsabán. A 8-as számú választókörzet képviselője a közgyűlésben, ezentúl Paláncz György, a FIDESZ-KDNP politikusa lesz.

Közel 4200 békéscsabai választópolgár volt jogosult arra, hogy a 8-as számú választókerületben arról döntsön, hogy ki legyen a körzet önkormányzati képviselője. A választók igen kis aránya gondolta úgy, hogy részt vesz a voksoláson, ugyanis mindössze 690 választópolgár járult az urnák elé. A végeredmény szoros lett, a FIDESZ-KDNP jelöltje, Paláncz György 53%-al lett képviselő a független Körömi Jánossal szemben, aki 47%-ot ért el. Az újdonsült önkormányzati képviselő másnap értékelte a választás eredményét.

Az új önkormányzati képviselő elmondta: már a kampány időszaka alatt fel tudta térképezni a kerület problémáit. Célja az, hogy ezeken a problémákon a jövőben enyhítsen.

Új eszközöket kapott a Békéscsabai Mentőállomás. Bíró Csaba képviselő segítségével olyan kellékekhez jutottak hozzá, amelyek nagyban megkönnyítik a különböző törések ellátását.

Az új eszköz egy úgynevezett végtagrögzítő vákuum sín, amit arra használnak, hogy a végtagokon lévő töréseket a sérülteken jobban, gyorsabban és kíméletesebben tudják rögzíteni.

- Ezek a sérültek, akiknek ezek a sérülései vannak nekik ugye sokkal gyorsabban kerül rögzítésre a törésük és ez ugye nyilván fájdalomcsillapítást jelent tehát ez nem csak nekünk segítség hanem a sérülteknek is a korábbi módszerekhez képest. – mondta el Gyebnár József, a Békéscsabai Mentőállomás igazgatója

Az átadón Bíró Csaba köszönetet mondott a mentősöknek a munkájukért és elmondta: ők a nap 24 órájában azért dolgoznak, hogy életeket mentsenek és embereken segítsenek.

Feltételezések szerint a FIDESZ egyik képviselője, a hatalommal való visszaéléssel próbált megszerezni egy jaminai praxist.” - mondta Szabóné Kocziha Tünde, a Jobbik önkormányzati képviselője tegnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján

„Egy szórólapot találtam a hétvégén a postaládámban, amit ismeretlenek juttattak el hozzám. Dr. Kerekes Attila valószínűsíthetően a hivatali pozíciójával kívánt nyomást gyakorolni egy békéscsabai fogorvosnőre, akadályozni kívánta abban, hogy annak adja el saját praxisát, akinek akarja.” - beszélt a történtekről a Jobbik képviselője.

- Hivatalos útra kell lepni így meg fogom tenni a feljelentést a Békéscsabai rendőr-kapitányságon, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy kiderüljön, hogy ez a egyébként hivatali visszaélés bűntettnek számít hogy ez a bűntett ez valóban megtörtént e. - mondta el Szabóné Kocziha Tünde. a Jobbik önkormányzati képviselője

Ebben a felállásban utolsó alkalommal ültek asztalhoz a képviselők a Városháza dísztermében. A közgyűlés most is zárt üléssel kezdődött, majd a nyilvános ülés első napirendi pontján rögtön egy díjátadás következett.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésének elismerését vehette át Dr. Elek Tibor irodalomtörténész, kritikus, szerkesztő. A folytatásban a leköszönő Farkas Zoltán, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke kért szót és elmondta, az elmúlt években nagyon jó volt a kapcsolat és az együttműködés a megye és a város vezetése között, a közös munka pedig kézzel fogható eredményeket produkált. Ennek szellemében Farkas Zoltán egy díszzászlót adományozott Békéscsaba Önkormányzatának.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Békéscsabai Alapszervezete sajtótájékoztatón mutatta be önkormányzati képviselőjelöltjeit. A párt nem indít polgármester jelöltet az októberi választáson, nagy meglepetést okoztak azzal, hogy melyik jelöltet támogatják a városvezetői posztra.

A sajtótájékoztató visszaemlékezéssel kezdődött, hiszen 4 évvel ezelőtt először álltak ki a nagyközönség elé a Jobbik képviselői. A most véget érő ciklusban két listás helyet szereztek a békéscsabai képviselőtestület soraiba. Az októberi választásokhoz nagyon pozitívan állnak hozzá, hiszen elmondásuk szerint nagyon sokat dolgoztak a képviselőjelöltjeik kiválasztásával. Fontos szempontok szerint döntötték el, kiket indítanak a választáson.

Az országgyűlési képviselők 2014. április 6-án megtartott választásán Békés megye 1. számú országgyűlési egyéni választókerületében Vantara Gyula, a Fidesz-KDNP közös jelöltje szerzett képviselői mandátumot. A képviselői megbízólevél ünnepélyes átadására a Városháza dísztermében került sor.

Az ünnepi esemény kezdetén a városvezetők, a képviselők, és a meghívott vendégek közösen énekelték el a Himnuszt, majd Kovács Edit színművész Kölcsey Ferenc Parainesis Kölcsey Kálmánhoz című prózájából adott elő egy részletet.

Ezt követően Tálas Csaba a Békés megye 1. számú országgyűlési választókerületi választási bizottságának elnökhelyettese köszöntötte az újból megválasztott képviselőt. Elmondta, hogy a 73 915 névjegyzékbe vett főből, 45 177-en keresték fel a szavazókört az adott választókerületben. Beszédében külön megköszönte a szavazás lebonyolításában résztvevők munkáját.