NB I

Békéscsaba női kézilabda csapata a magyar női NB I-es bajnokságban tíz forduló után az utolsó helyen áll. A csapat helyzete korántsem tükrözi a korábbi években mutatott formát és lehetséges, hogy a bizonyításra már csak az NB I B csoportjában lesz lehetősége a viharsarki egyesületnek.

10 mérkőzés, 0 pont. Sajnálatos módon ezzel a statisztikával áll jelenleg a kiesést jelentő, utolsó helyen Békéscsaba női kézilabda csapata a magyar női NB I-es bajnokságban. Legutóbbi mérkőzésén Budapesten a Vasas otthonában kiesési rangadót rendeztek, azonban a pontszerzés ez alkalomkor sem sikerült.

Az előző szezonban a 10. helyen végző gárdát a nyári szünetben nem igazán sikerült egyben tartani és a távozó kulcsemberek helyét egy-két kivételtől eltekintve, felnőtt szinten kevés rutinnal rendelkező, tapasztalatlan fiatalok vették át.

Természetesen még a szezon második fele hátra van és amennyiben az említett hibákat maguk mögött tudják hagyni a lila-fehérek, úgy lehet esély a bent maradásra.

Ünnepelj a lilákkal! Ez volt a mottója annak az rendezvénynek, melyen a városi önkormányzat, valamint a szurkolótábor köszöntötte az NB I-be jutott Békéscsaba 1912 Előre labdarúgócsapatát.

Vasárnap a Cegléd 3-0-s legyőzésével biztosította be feljutását a csabai együttes, ezzel egy évtized után újra a legjobbak között szerepelhet. Ebből az alkalomból telt meg a Szent István tér szerda este, ahol lila-fehér füst és a csapat indulója vezette fel az ünnepséget. A gárda tagjait egyenként szólították fel a színpadra, majd Szarvas Péter polgármester mondott köszönetet a város nevében, hogy újra az NB I-ben szurkolhatnak a drukkerek az együttesnek.

- Azt gondolom, hogy a fiúk is, az edzők is és a vezetők, a szurkolók, a békéscsabaiak megérdemlik azt, hogy 10 év után ünnepeljük őket, hogy feljutottak az első osztályba. Nagyon sokat kellett ezért a csapatnak dolgozni. Aki végigkísérte az idényt, az láthatta, hogy nagy szorgalommal és alázattal dolgoztak a fiúk – hangsúlyozta Szarvas Péter polgármester.

10 év után újra az NB I-ben szerepelhet a békéscsabai Előre labdarúgó csapata!

A bajnokság záró fordulójában a Cegléd látogatott a Kórház utcai stadionba. A hazai lila-fehérek 6200 néző előtt számos helyzetet dolgoztak ki, a nyomás pedig a 29. percben érett góllá, Birtalan Botond egy szabadrúgás után vette be az ellenfél kapuját. A tavasszal remeklő támadó a 63. percben újabb találatot szerzett, ezúttal fejjel helyezett a bal alsó sarokba.

Bagi István kiváló passza után Berki Péter tette fel a koronát a találkozóra és erre a szezonra, ő állította be a 3-0-s végeredményt. A csabaiak ezzel a 2. helyen végeztek és a bajnok Vasassal együtt az élvonalban szerepelhetnek majd a 2015-16-os idényben.

Címkék: