szakmai gyakorlat

Együttműködési megállapodást kötött a Békéscsabai Szakképzési Centrum és a Békéscsabai Jókai Színház. Ezentúl a közös kapcsolat lehetővé teszi, hogy a különböző szakmát tanulók munkájukkal, együtt tudjanak működni a színházzal, akár egy szakmai gyakorlat keretében is.

A szerződés minden, a Szakképzési Centrumhoz tartozó diákra és annak dolgozójára érvényes. A szakácsok, a felszolgálók, esetlegesen a cukrászok területén is napi szintű együttműködés valósul meg a színházzal, az ott lévő rendezvényeken, előadásokon, díszbemutatókon.

A Jókai Színház oldaláról való együttműködésben szerepel az, hogy rendhagyó magyar órákat tartanak az iskolákban és a „Színház házhoz megy” programon belül darabokat is elvisznek a különböző intézményekbe.

A rendhagyó irodalom órák abban segíthetik a diákokat, hogy élményszerűbben tudjanak közeledni bármilyen irodalmi alkotáshoz, hiszen ezeken az órákon színészek adják majd elő a történeteket.

Az idei esztendő tavaszán a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium (BéKSZI) húsz tanulójának nyílt lehetősége arra, hogy Máltán és Spanyolországban töltsenek el egy-egy hónapos szakmai gyakorlatot. 

A tanulók kiutazásának és kint tartózkodásának költségeit európai uniós pályázati források biztosították a részbe már záruló Egész életen át tanulás, és a tavaly indult Erasmus+ program segítségével. A BéKSZI Kós, Trefort és Zwack tagiskoláinak diákjai Máltán a vendéglátásszervező-vendéglős, az épületgépész, valamint kereskedő és eladó szakmákban bővíthették ismereteiket egy-egy szállodában, kereskedelmi egységekben, illetve egy lakóparki építkezésen.