Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

futás

Az előző évekhez hasonlóan, idén is - akinek kedve volt, jelmezbe öltözve - egy jótékonysági futáson vehetett részt a békéscsabai Árpád Fürdő körül. A futók a rövidebb-, 5 kilométeres távtól kezdve, egészen az 50 kilométeresig nevezhettek.

Idén már az 7. farsangi futóversenyt rendezték meg Békéscsabán. A sportesemény célja ismét az volt, hogy felhívja az emberek figyelmét a mozgás fontosságára. A futók 5 táv közül választhattak, az öt kilométerestől egészen az ötven kilométeresig. Ezen távokon felül a szervezők a legkisebbekre is gondoltak.

A futásra kijelölt pálya tavaly óta nem változott.

Nem kedvezett a mozogni vágyóknak az, hogy az utóbbi néhány hét tavaszi időjárása után a farsangi futás idejére sokkal hidegebb lett, így a futás fáradtsága mellett a mínuszokkal is meg kellett küzdeniük. A

Farsangról lévén szó, többen is úgy döntöttek, hogy jelmezben teljesítik a távot.

30. alkalommal startolt el a Szilveszteri Futógála melyet a Békéscsabai Atlétikai Klub szervezett.

Már hagyomány, hogy szilveszter napjának reggelén a sportolni vágyók a békéscsabai Városi Sportcsarnoknál gyülekeznek, és három távban mérhetik össze tudásukat. A hideg idő és az eső sem szegte kedvüket a nevezőknek, hiszen rengetegen kilátogattak az eseményre. Az első rajtot Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere és Márton Anita olimpiai súlylökő indította el.

A futógálán ezúttal is két rajtot rendeztek. Először a családok és a 60 év feletti amatőr futók indultak el, majd ezt követően az igazolt versenyzők, a bátor amatőrök, az általános iskolás futók, illetve az önszorgalomból futók rajtoltak. A verseny most is az élményről és a jókedvről szólt.

Idén is sokan érkeztek a családjukkal, jelmezben vagy éppen a család kedvencével.

A 30. szilveszteri futógálát rendezik meg idén Békéscsabán. Mind a három kategória távja a sportcsarnoktól indul és a kanyargós útvonalakat megtéve ugyan itt érnek majd célba a résztvevők.”

Idén is három kategóriában jelentkezhetnek a sport kedvelői a Békéscsabai Atlétikai Klub Szilveszteri Futógálájára: a 60 év felettiek és a családok 2500 m-en, az amatőr futók 3421 m-en, az igazolt versenyzők és a bátor amatőrök pedig 4621 m-en indulhatnak. A szervezők a 30-as jubileumi évnek megfelelően egy különlegességgel készülnek a futóknak.

Most először chipes időméréssel rendezik a szilveszteri futógálát, ami azt jelenti, hogy minden résztvevő könnyen tudni fogja, hogy milyen idővel teljesítette a távot és ez segíti a rendezvény gördülékeny lebonyolítását is.

Idén is lehet online jelentkezni a bcsac.hu weboldalon, de lehetőség van személyesen is a futást megelőzően. 

Ebben az évben ünnepli 50. születésnapját  Pacsika György, Csík János és Bacsa Attila békéscsabai futó. Tiszteletükre egy 200 km-es ünnepi futásra került sor.

Pacsika György, Csík János és Bacsa Attila futók, 50. születésnapjuk alkalmából egy születésnapi futást rendeztek, melyre meghívták bajai barátaikat, a FuTeam sportegyesület tagjait.

A 200 km-es Békéscsaba-Szeged-Baja útvonalra a FuTeam egyesület vezetője és néhány tagja mellett általános iskolások is csatlakoztak.

A születésnapi, jelképes futás mellett fő célként természetesen most is a figyelemfelhívás volt a fő szempont, miszerint: mindenki ügyeljen az egészségére.

Az eseményen rajthoz állt Tóth László, békéscsabai futónagykövet is, aki szerint ez egy remek alkalom a sport népszerűsítésére.

A 200km-es váltófutás pénteken délben startolt el Békéscsabán a Városháza előtt és a távot közel 24 óra alatt teljesítették a résztvevők: másnap délben érkeztek meg Bajára, a Petőfi-szigetre.

A reformáció jegyében gyermeknapi futóversenyt rendeztek Békésen, a Szegedi Kis István Református Általános Iskolában.

A Gyulai Várkertben gyűltek össze azok, akik biciklivel vagy futva vállalták a Fuss a Sérült Gyermekekért elnevezésű rendezvény 7 vagy 21 kilométeres távját. A rendezvény két éve kiegészült egy maratonnal is, mely Nagyszalontáról indul, idén ennek az elnevezése Arany Maraton lett, az Arany János Emlékév apropóján.

A jótékonysági futásból befolyt összeget mozgáskorlátozottak megsegítésére szolgáló eszközökre, valamint mozgáskorlátozottak és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek üdültetésére fordítják majd.

Évente 500-600 békés megyei gyermeket tudnak Gyulán nyaraltatni, ehhez azonban szükségük van támogatásra, így szívesen fogadnak adományokat és az adó felajánlható 1%-át.

A 100 méteres futópálya felújítása a Kopp Békéscsabai Atlétikai Klub és a Békéscsaba 1912 Előre SE közös pályázatából jöhetett létre. A beruházás több szempontból is szükséges volt, mind a sportklubok, mind az önkormányzat szerint.

A fejlesztéshez szükség volt a két klub közötti együttműködésre, hiszen az ötletgazda Békéscsabai Atlétikai Klub nem rendelkezik a TAO támogatáshoz szükséges hozzáféréssel, ellenben a Békéscsabai 1912 Előre SE igen, ők pedig nagyon szívesen fogadták az ötletet.

Dr. Ferenczi Attila, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Klub elnöke szerint a sportoláshoz elengedhetetlenek a jó felszereltségű és infrastruktúrájú sportlétesítmények.

A 100 méteres, felújított futófolyosó felavatásán sor került a Tünde utcai futballpálya új világításának átadására is.

Címkék:

Április 8-9- én ismét nemzetközi versenysorozaton bravúroskodott Gregor László, melyről így nyilatkozott Tóth Sándor mester tanítványa:

Szombaton Galántán volt a verseny. Az erőmet a vasárnapi, nagyobb versenyre tartogatva, okos futással értem be a 2. helyen, a 8,6 km-es távon.

Másnap Devin városából futottunk Pozsonyba. A népes mezőnyt egy ágyúdörrenéssel indították el a szervezők. A kenyai Maina Mwangi-val elléptünk a mezőnytől, ekkor már tudtuk hogy kettőnk közt fog eldőlni a csata. A 8.km körül lett közöttünk pár méter távolság az én javamra, így ekkor iramot  váltottam, és sikerült leszakítanom ellenfelemet. a 11,6 km távon így győztesként értem célba 35:52-es idővel.

Oldalak