Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

főtér

Újabb sportegyesületek mutatkoztak be Békéscsaba főterén a Sporthétfő alkalmával. Az érdeklődők a többi között különböző harcművészeteket, valamint labda- és ügyességi játékokat próbálhattak ki.

Már több mint egy hónapja vette kezdetét az idei sporthétfő esemény, amely hétről-hétre igyekszik megmozgatni Békéscsaba- és környéke lakóit. A program során a helyi sportegyesületek képviseltetik magukat és nyújtanak rövid betekintést tevékenységükbe. Ezen a héten újabb sportszervezetek mutatkoztak be, köztük az 1992-ben alakult Viharsarok BUDO Sport Egyesület, ami a többi között aikido-, taekwondo-, és capoeira bemutatóval készült az érdeklődőknek.

Az újonnan bemutatkozó egyesületek mellett, visszatérő sportágak is képviseltették magukat a délutáni eseményen. A Békéscsabai Darts Sportegyesület már nem először látogatott ki a rendezvényre, hiszen nem titkolt céljuk a toborzás és a leendő tehetségek felfedezése.

Békéscsaba főterén meggyújtották az első Adventi gyertyát, a december 25-ét megelőző negyedik vasárnaptól pedig a város karácsonyi fényei is világítanak már.

Óvodások műsora várta a kilátogatókat Békéscsaba főterén Advent első vasárnapján. Az előadást követően az adventi koszorún meggyújtották az első gyertyát. Adventkor a XIX. század óta készítenek koszorút. Az adventi koszorú ősét 1839-ben készítették el: egy felfüggesztett szekérkeréken 24 gyertyát helyeztek el, melyek közül minden nap eggyel többet gyújtottak meg Karácsonyig. Ma az adventi koszorú általában fenyőágból készített kör alakú koszorú, melyet négy gyertyával díszítenek. Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere megosztotta stábunkkal Adventi gondolatait.

Már ötödik éve, hogy a nyár minden hétfőjén megrendezik a Sporthétfő elnevezésű családi programot Békéscsabán, a Főtéren. Ez ezen a héten sem volt másként, az érdeklődők kipróbálhatták a ping-pongot vagy a tollaslabdát is.

A Sporthétfő elsődleges célja, hogy az egyesületek bemutatkozhassanak, és bemutassák a lakosoknak, hogy hány féle sportolási lehetőség rejlik Békéscsabán. Az egyik ilyen lehetőség városunkban a tollaslabda, amit ki is próbálhattak az érdeklődők.  Az egyesületük fontosnak találja, hogy minden évben bemutassa ezt a sportot Békéscsaba Főterén. Kérdésünkre elmondták mivel készültek a gyerekeknek.

Nem csak sportegyesületekkel találkozhattak a kilátogatók ezen a héten, hanem informálódhattak különböző túrákról is. Aki szeret hegyet mászni, vagy gyönyörű helyeken túrázni, az is megtalálhatta a magának való programot.

Békéscsaba főterén meggyújtották az első adventi gyertyát. A december 25-ét megelőző negyedik vasárnaptól a város karácsonyi fényei is világítanak már.

Nagycsoportos óvodások műsora várta az embereket Advent első vasárnapján Békéscsaba főterén. Az előadást követően az adventi koszorún meggyújtották az első gyertyát. Adventkor a XIX. század óta készítenek koszorút. Az adventi koszorú ősét 1839-ben készítették el: egy felfüggesztett szekérkeréken 24 gyertyát helyeztek el, melyek közül minden nap eggyel többet gyújtottak meg Karácsonyig. Ma az adventi koszorú általában fenyőágból készített kör alakú koszorú, melyet négy gyertyával díszítenek.

Az Advent a keresztény kultúrkörben a december 25-ét megelőző negyedik vasárnaptól Karácsonyig számított időszak. Ekkor a már a családok is ünnepi hangulatban várják Karácsony napját.

Volt, aki tudatosan érkezett a Főtérre, volt, aki mit sem sejtve csak arra sétált, de mindenkit magával ragadott a zene. Csütörtökön este komolyzenei élményekkel lettek gazdagabbak azok, akik kilátogattak a 31. Zenei Ifjúsági Találkozó első napjára.

 

Immár a harmincegyedik ZENIT-et rendezi meg a Csabagyöngye Kulturális Központ. A négy napos rendezvényen számos fúvószenekar képviselteti magát, nem csak Magyarországról, hanem a határainkon túlról is. A megnyitó ünnepség előtt Herczeg Tamás, a kulturális központ igazgatóhelyettese beszélt stábunknak a fesztivál múltjáról és jelenéről.

 

Herczeg Tamás

igazgatóhelyettes

Csabagyöngye Kulturális Központ

 

Folytatódott a város főterén a Sporthétfő elnevezésű programsorozat, mely során 9 hét alatt 35 sportág 40 sportegyesülete mutatkozik be. Ezen a héten többet között kézilabda- görkorcsolya- és darts- bemutatót tekinthettek meg az érdeklődők.

 

Harmadik felvonásához érkezett a Csabai Nyár részeként hétfőnként tartott Sporthétfő programsorozat. A rendezvények során a környékbeli sportszervezeteknek lehetőségük nyílik a bemutatkozásra, új tagok toborzására. A szakosztály és sportegyesület alapítását fontolgató Békési Görkorisok csapata is azzal a céllal érkezett a Sporthétfőre, hogy felmérhesse, van-e igény arra, hogy oktatás és tanfolyam szintjén segítsék a sportág elterjedését. A szegedi Tornádó Team profi korisainak ügyességi feladatai sok fiatal érdeklődőt megmozgattak.

Címkék:

Az ásító inas, a rőzsehordó asszony, sőt még maga Munkácsy Mihály is ott volt a békéscsabai főtéren. A Munkácsy emlékév kapcsán ugyanis a városi önkormányzat és a múzeum egy egész napos programsorozatot szervezett, ahol játékos feladatokkal, korabeli ruhákkal és sétakocsikázással várták az érdeklődőket.

Nagy volt a kavalkád ma reggel 9 órakór a békéscsabai főtéren. Ovisok és iskolások egy-egy nagy kartonlappal álltak és arra vártak, hogy egy adott jelre a magasba emeljék. Némi igazítás után egy kép bontakozott ki, a városháza erkélyén állók számára. Munkácsy Ásító inasának festmob változatát, pontosan 100 diák formálta meg. Ezzel a látványos programmal vette kezdetét a „Munkácsyval a főtéren” elnevezésű program, amely a festő születésének 170 évfordulója kapcsán rendezett emlékév része.

Kiss Tibor, Békéscsaba Megyei Jogú Város alpolgármestere elmondta, hogy van egy bizottság, ami gyakorlatilag már közel egy éve szervezi a programokat. Rengeteg ötlet merült fel és az ötletekből a legjavát megvalósították.

A nagyszínpadon különböző táncos produkciókkal, gyermekműsorokkal és zenés előadásokkal várták a kikapcsolódni vágyókat.

Idén május 1-jén nyitották meg az 5. Békéscsabai Nemzetközi Táncfesztivált, melyre az ország több pontjáról érkeztek amatőr tánccsoportok.Délelőtt tehetségesebbnél tehetségesebb táncosok produkcióit tekinthették meg a főtéren majálisozók, akik a társastánc szinte összes változatába betekintést nyerhettek.

Emellett kirakodóvásár, lufik, horgászat, lottózás és mesés körhinta várta a családokat. Nagy csodálatot váltott ki a gyermekek körében a quad pálya, melyen a kicsik kipróbálhatták a száguldás örömét.

 

Szerkesztő: Kasuba Ivett

Operatőr: Mazán Nándor

Címkék: