Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Herczeg Tamás

Vasárnap választás lesz Békéscsabán. A voksoláson a nyolcas számú választókerületben Herczeg Tamás megüresedett önkormányzati képviselői posztjáról dönthetnek majd a választópolgárok.

Az április 8-i országgyűlési választáson Herczeg Tamás szerzett mandátumot az Országgyűlésbe. Ez azt eredményezte, hogy a tanácsnoki- és az önkormányzati képviselői posztjáról le kellett mondania. A megüresedett képviselői poszt sorsáról július 22-én, vasárnap dönthetnek majd a békéscsabai 8-as választókerület lakói.

Az öt szavazóhelyiség négy helyszínen lesz kialakítva - az Evangélikus Általános Iskolában két helyen, a Szent László Általános iskolában, a Kós Károly Szakképző Iskolában és a Szabolcs utcán, az Alföldvíz Zrt-nél kialakított helyen tudják majd leadni szavazatukat a körzetben élők.

Két jelöltre szavazhatnak majd a választópolgárok. A FIDESZ-KDNP jelöltjére, Paláncz Györgyre, illetve Körömi Jánosra, akit a választáson több ellenzéki párt is támogat.

Békéscsaba közgyűlésében a legtöbb képviselőt a FIDESZ adja. Így az összes döntésben nagy szerep hárul a kormánypárt helyi frakciójára. Herczeg Tamás tanácsnok értékelte a 2017-os évet és elmondta, hogy melyek voltak a város számára a legfontosabb fejlesztések idén.

„Bocsánatot kellene kérnie Vona Gábornak a közösségi médiában tett kijelentéseiért”- mondta Herczeg Tamás tanácsnok a helyi FIDESZ sajtótájékoztatóján. Véleményük szerint a pártelnök kijelentései sértőek a nyugdíjasokra nézve.

 

A Jobbik pártelnöke, Vona Gábor a közösségi médiában írt hosszú bejegyzést arról, hogy véleménye szerint a kormány manipulálja a nyugdíjasokat és ezáltal egymásnak ugrasztja őket. A Jobbikos politikus így fogalmazott:

 

 „A hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját. Történelmi traumáikra, érzelmeikre játszik a kormányfő, azokat nem feloldva, hanem felszítva manipulálja a nyugdíjasokat. Csak azért, mert ott van a legtöbb szavazó.

 

Herczeg Tamás tanácsnok szerint ilyen kijelentéseket tenni nem helyénvaló.

 

Herczeg Tamás

tanácsnok

FIDESZ-KDNP

 

A pályázati forrásból számos utca és kerékpárút újul meg Békéscsabán a Lencsési városrészben. Ezek közül az egyik legfontosabb fejlesztés, a régóta problémát jelentő Bánát utca és Corvin utca kereszteződése, ugyanis ezen a szakaszon mind a kerékpáros- mind a gyalogos, illetve az autós forgalom jelentős. A forgalomban résztvevők azonban kevés segítséget kapnak, mivel jelzőlámpa nem segíti a közlekedést. Ez a jövőben megváltozik.

 

Herczeg Tamás, Békéscsaba Megyei Jogú Város tanácsnoka elmondta, hogy lesz egy jelzőlámpás csomópont kialakítása a Corvin utca Bánát utca kereszteződésében. A kerékpáros közlekedés biztonsága érdekében kerékpáros nyomvonal alakul ki a Szemere utcában az Arany János utcában, a Tessedik utca egy szakaszában. A Szemere utcában illetve a Bánát utcában a helyi autóbusz megállók felújításra kerülnek, akadálymentessé válnak, illetve számos utcának a burkolata kerül felújításra, javításra.

 

Újabb pályázatokat nyert Békéscsaba önkormányzata. Több mint 1,4 milliárd forintból négy békéscsabai oktatási intézményt és a városi piacot is felújítják a közeljövőben.

A békéscsabai piac felújításának második ütemében, 740 millió forintból a csarnok külső és belső rekonstrukcióját valósítják meg, illetve a csarnok melletti eladóterek felújítását is folytatják.

- Ez a 740 milliós második ütem ez egy komplexebb energia hatékony felújítást tesz lehetővé, hiszen az egész csarnok megújul kívül belül, hő védő üvegezése lesz. Akadálymentesítés, vizesblokk építés, hogy azért ne csak a vásárlókra, hanem az ott dolgozókra ott értékesítőkre is gondoljuk. Tovább kívánjuk folytatni a lefedését a jelenlegi kőpados területeknek, eddig 1200 m2 volt lefedve még 1600 –al szeretnénk ezt bővíteni. új burkolatok lesznek, illetve a régi pavilonsori lángossütő, kolbászsütő helyén egy Békéscsaba arculatához is igazodó új pavilonsort szeretnénk építeni. – mondta el Dr. Ferenczi Attila, Békéscsaba Megyei Jogú Város tanácsnoka

Oldalak