Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

pihenés

Már javában tart a nyár, mellyel együtt jár az is, hogy ilyenkor sokan elutaznak, hogy kipihenjék a mindennapi fáradalmakat és egy kis időt együtt töltsenek családjaikkal, barátaikkal. Utánajártunk, hogy idén melyek a legkedveltebb utazási célok.

A nyaralni indulók körében a belföldi látnivalók mellett, idén is népszerű úti célnak örvendenek a külföldi országok, tengerpartok, így sokan már konkrét tervekkel, igényekkel fordulnak az utazási irodákhoz, vagy szervezik meg vakációjukat. Stábunk egy utazási irodától megtudta, hogy ilyenkor a pihenni vágyók hogyan kalkulálnak a kirándulás költségeivel, és melyek a legnépszerűbb úti célok, illetve utazási formák.

Az utasok körében közkedvelt úti cél Görögország, Olaszország és Horvátország mellett Törökország, Bulgária és a spanyol tengerpart is. Ilyenkor lehetőség van busszal, illetve repülővel utazni, amit egyéb lehetőségekkel, például kompátkeléssel és transzferrel lehet kombinálni.

Pihenés, napozás, túrázás. Minden ember szereti ezek közül valamelyiket, sokan itthon, sokan pedig külföldön teszik meg mindezt. Többek között olcsóbb utazások Görögországba, drágábbak pedig Dél-Amerikába. Utána néztünk vajon mi a helyzet nálunk.

Az egyik utazási iroda szerint, az év elején visszaesett az utazási hajlandóság, de elérkezett a jó idő, itt a nyár, egyre többen és egyre jobban érdeklődnek különféle utazások iránt. Az egyik lekedveltebb utazási célpontok a békéscsabai lakosok között a görög szigetek illetve a tengerpart. 

Amit mostanában nagyon keresnek és egyre felkapottabbak az a saját Prokotraveles körutazásaink, ami egyre népszerűbb nem csak az idősebb korosztályban, hanem már a fiatalok körében is - mondta el Csatlócki Bettina Utazási tanácsadó Proko Travel

Címkék:

Mindenki más miatt várja az elkövetkező hosszú hétvégét. Pihenés, munka, család, barátok- a járókelőket kérdeztük, hogy kinek mivel fog telni ez a négy nap.

Az év vége, de legalábbis az azt követő év eleje mindenkinek arról szól, hogy megnézi: mennyi hosszú hétvége várható. Akkor van ugyanis lehetőség olyan programot tervezni, amihez nem kell szabadságot kivenni. Persze vannak olyan foglalkozások, ahol az ünnepnap tabu, így nincs mód élvezni ezt a pár egybefüggő napot.

- Hát a gyerekek és apa otthon lesznek, majd valamit kitalálnak úgy, hogy elteljen a nap, én dolgozni fogok. - mondta el Szilágyiné Domokos Enikő

Idén sajnos nem bővelkedhettünk hosszú hétvégékben. Év elején az újévi, év végén a karácsonyi ünnepek, és most ez, a nyár végi 4 nap, ami hosszabb. Kíváncsian kérdeztük a járókelőket, ők mit terveznek, mit csinálnak az ünnep ideje alatt.

A nyár nagy kihívást jelent a családoknak. A gyerekek elhelyezése, táborok leszervezése, napközi után kutatás, nagyobb gyermekek szabadidejének szemmel tartása. Emellett óriási anyagi teher, az iskolakezdésről már nem is beszélve.

A nyár a gyermekeknek a kikapcsolódásról, a pihenésről szól. Sokáig fent lehetnek, nem kell korán lefeküdni, nincs leckeírás. A szülők pedig arra törekednek, hogy a gyermekeiknek maradandó nyári élményeket okozzanak, miközben fontos szempont az is, hogy biztonságban tudják Őket. A tanévkezdéskor az iskola által nyújtott védelem megnyugtatja a szülőket, ugyanakkor nagy anyagi terhet ró rájuk.  A tankönyvek, taneszközök, füzetek beszerzése nem csak időt, de rengeteg pénzt is igényel. Sokan ennek dacára megpróbálják ár-érték arányban a jobb minőséget választani, tudatosan vásárolni.

- Első osztályosnak 15-20.000 körül, és nagyobbaknak 5-10.000 körül, ezek az összegek, amik jellemzőek egy gyermekre. - Mondta el Vrankóné Ködmön Katalin, az Uni-papírbolt ügyvezető-helyettese

A nyár nemcsak a nyaralásról és a pihenésről szól. Vannak, akik a kánikulában is folyamatosan dolgoznak. A közutakon a nagy meleg ellenére is folynak a munkálatok.

Péntekre harmadfokú hőségriadót rendeltek el Békés megyében is, emiatt a Magyar Közút vezetősége elengedte a védősisak viseletét. A dolgozók kötelező szabadságot kaptak a szombati munkanapra, hogy a kánikula okozta kellemetlenségeket ezzel is enyhítsék. Emellett természetesen a többi napon is megteszik a szükséges intézkedéseket.

- Igyekszünk az embereinket most olyan helyen mozgatni ahol fák vannak az út mentén, tehát árnyékosabb helyek, és biztosítjuk ezáltal nyilvánvalóan az óránkénti tízperces pihenő időt is. -

mondta el Virág Mihály, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója

Előfordulnak olyan esetek, amikor közvetlenül a tűző napon kell elvégezni a munkálatokat, de ez esetben fokozottabban ügyelnek a dolgozók egészségére.