Köröstarcsa

13 éve, hogy először megrendezték a Köröstarcsai Hal- és Falunapokat. A kétnapos esemény - mint mindig - idén is kellemes hangulatban telt.

13. alkalommal szervezték meg Köröstarcsán a Hal- és Falunapokat. A kétnapos rendezvény programjai több helyszínen zajlottak. Míg a községi sporttelepen labdarúgó-torna és zumba várta az érdeklődőket, addig a művelődési házban egy kiállítás megnyitón vehettek részt a festészet kedvelői, a köröstarcsai ligetben pedig a többi között hal- és tájjellegű főzőverseny zajlott.

A hal- és tájjellegű ételek főzőversenyén több visszatérő csapat is van, akik igyekeznek minden évben valami újat mutatni a zsűrinek. Volt olyan csapat, akik halbabgulyást, gombás tejszínes halat és pácolt halat készítettek.

Máté László az első falunaptól kezdve részt vesz a versenyen, többször díjazták már főztjét, ami minden évben a halászlé.

A békéscsabai Szünet Darts Club immáron 4. éve rendez országosan leszabályozott versenysorozatban Magyar Darts Liga fordulót. Csongrád - és Békés megye 1 régiót alkotva méri össze tudását hétről hétre. Az aktuális fordulót Békéscsabán rendezték.

Röpködtek a 180-ak a Magyar Darts Liga aktuális fordulóján, a Magyar Darts Szövetség 2. számú versenysorozatában. Az ország területe 5 részre lett felosztva, ebből a helyi, a Délkelet-magyarországi régió, melyben jelenleg 3 egyesület rendez versenyt: Szegedi BSE, Tótkomlósi DC és a Békéscsabai Szünet DC.

- A Magyar Darts Szövetség által kiírt országos versenysorozatról van szó. Jelen versenysorozat tavaly június környékén indult, másfél éves időszakot ölel föl, jelenleg a finisében tartunk, ezt azt jelenti, hogy még 5 verseny van még hátra. - hangsúlyozta Komlódi Péter, a Szünet Darts Club alelnöke