Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

ugrálóvár

Arcfestés, ugrálóvár, futball mérkőzés, főzőverseny. Ez csak néhány program abból, amivel várták az érdeklődőket, a kilencedik Galiba Napokon és Kézműves Fesztiválon, Újkígyóson.

Az 1980-90-es években számtalan újkígyósi lakos a libatömésből kereste a mindennapi kenyerét, a kilencvenes évek derekán egy helyi vállalkozó fejéből pattant ki a formabontó ötlet: mi lenne, ha a liba fogalmához kapcsolva, kellemes galibát okoznának két napra a derék „népeknek”. Innen jött az ötlete a Galiba napoknak, melyet idén már kilencedik alkalommal rendeztek meg.

Az évek folyamán országos látogatottságúvá terebélyesedő rendezvény egy kézműves fesztivállal és sok-sok színes programmal egészült ki: gyermekprogramok, játszóház koncertek és persze főzőverseny várta a szórakozni vágyókat.

A kétnapos rendezvényen az érdeklődők megtudhatták azt is, hogy milyen fűszerek és köretek illenek igazán a libához.

Szent István a keresztény magyar állam alapítója. A magyar és az európai történelem kiemelkedő jelentőségű alakja. Augusztus 20-án állami ünnepként az államalapítást és az ő szentté avatását is ünnepeljük.

Magyarország legjelentősebb nemzeti ünnepe. Ezen a napon emberek százai ünnepelnek a városokban falvakban egyaránt. Békéscsabán sincs ez másképp, a Jókai színház előtt és a Szent István téren színes és érdekes programokkal várják a szervezők a kilátogatókat. Az eseménysorozat, a gyerekeknek és a felnőtteknek is megfelelő szórakozást biztosít.

- Egész nap természetesen gyermek programokkal várjuk a kicsiket a családokat illetve nem is csak programokkal hanem egy olyan időtöltési lehetőséggel ami azt jelenti, hogy természetesen ugrálóvártól kezdve arcfestésig a gyermekek fényképezésétől kezdve játszóházi foglalkozásokig sok sok minden lesz. - mondta el Herczeg Tamás

Szeghalmon már a 10. Boszorkányfesztivált rendezték meg a múlt hétvégén. A fesztivál minden évben megújul, így idén az esemény már 2 naposra bővült és új helyszínt kapott a város főterén. A rendezvényen számos program és sztár fellépő várta a kilátogatókat.

Nem csak női, hanem férfi boszorkányok is léteznek. Ez is kiderült a hétvégi Boszorkányfesztiválon. A rendezvény kezdetben Sör és média fesztivál néven futott, mely egy civil összefogással és a város támogatásával 3 éven keresztül került megrendezésre. 2005 óta már Boszorkányfesztiválként ismerhetjük.

- Gondolt egy nagyot a Művelődési Sport és Szabadidő Központ kis kollektívája és most már a 10. alaklommal boszorkány fesztivál szervezünk Szeghalmon. Teljesen természetes hogy az önkormányzat az éves költségvetésébe számol ezzel a nagy rendezvénnyel. - mondta el Mocsári József, Szeghalom polgármestere