Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

hagyma

Körülbelül 250 újkígyósi hátrányos helyzetben élő roma és magyar családnak osztott szét krumplit, hagymát és meleg ételt a Romano Kraj Jogvédő Egyesület.

A Romano Kraj Jogvédő Egyesület fő célja, hogy megsegítse a hátrányos helyzetben élő családokat. Járják az országot és mindenhol egy kis ételosztással próbálnak könnyebbséget biztosítani az ünnepekre a rászorulóknak. Voltak már például Gyöngyösön, Budapesten és Hódmezővásárhelyen is, az előző ilyen ételosztás pedig Újkígyóson volt.

Az egyesület nem csak a rászoruló családoknak nyújt segítséget. Mindenki kap csomagot, aki csak elmegy ezekre az ételosztásokra, hiszen egy zsák krumplira, vöröshagymára minden háznál szükség van.

Az ételosztás elején egy közös szent misére is sor került Lakatos Sándor lelki pásztor vezetésével.

13. alkalommal augusztus közepén rendezik meg Békéscsabán a Kolbász és Lecsófesztivált. A két napos rendezvény rengeteg színes programmal várja a kicsiket, és a nagyokat egyaránt.

Az elmúlt 3 évben elmaradt, de idén a Csaba Park rendezésében ismét megszervezik a fesztivált. „Kolbász és Lecsó Fesztivál” néven indul újra az esemény, amelyet a Csaba park területén lesz.

A csabai kolbász hírnevének növelése is indokolta az új nevet. A Lecsó Fesztivál felélesztésének ötlete a rendezvényszervezők fejében éledt újjá: idén nyáron legyen ismét gasztronómiai esemény Békéscsabán, amely augusztus 21-én délelőtt kezdődik.