Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Erkel Ferenc Gimnázium

Czeizel Endre Genetikai Feladatmegoldó Versenyt rendeztek a gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban. A genetikai verseny napja két nemes célt is szolgált, egyrészt a megemlékezést Czeizel professzorról, valamint a diákok számára adott lehetőséget tudásuk és tehetségük megmutatására.

Czeizel Endre magyar orvos-genetikus volt, az orvostudományok akadémiai doktora. 2013 májusában leukémiát diagnosztizáltak nála és hosszas küzdelem után életének 81. évében 2015. augusztus 10-én hunyt el. Az emlékének szentelt-, évről-évre megrendezett genetikai versenyt idén a gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban rendezték meg.

Dr. Szabad János, a Szegedi Tudományegyetem professzora, a verseny feladatsorának összeállítója szerint ez egy remek alkalom, hogy a résztvevők megmutassák tudásukat a genetika területén és az elért eredményt hasznosítani is tudják majd a jövőben, hiszen nagyon szűk az a réteg, aki fiatalként érdeklődik a tanulmány ezen területe iránt.

Gyula Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be és nyert el egy villamos áramot termelő, napelemes kiserőmű létesítésére. A napelemek a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium tetőszerkezetére kerültek fel, mellyel majdnem az egész éves villamos energia szükségletét ki tudja termelni magának az iskola.

A Gyulai önkormányzat kicsivel több, mint 22 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében. A kivitelezési munkára 2015. július 6. és augusztus 1. között került sor. Egy szűk hónapon belül felkerültek a napelemek a tetőre. A műszaki átadás augusztus 12-én történt meg, a mérnöki osztály aznap beadta a mérőcseréhez szükséges dokumentumokat a szolgáltatónak. A fogyasztásmérő készülék cseréje után lehet az üzembe helyezést elvégezni.