Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

önkormányzat

Háromoldalú megállapodást írt alá Békéscsaba önkormányzata, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club és Tajti-Márton Anita. A szerződés egy hétmillió forint összegű támogatásról szól.

Tajti-Márton Anita olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok súlylökő a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője visszatérését ünnepli a sportélet, illetve Békéscsaba önkormányzata. A múlt heti közgyűlésen a képviselők a súlylökő hétmillió forint összegű támogatását szavazták meg.

A sportoló elmondta, hogy ez a támogatás mind számára, mind pedig klubja számára óriási segítséget nyújt abban, hogy versenyeire sikeresen felkészüljön. Ez a felkészülés talán még fontosabb, mint az eddigiek. Anita sérülése után a 2019-es szezon a visszatérés időszaka lesz.

Az összeg nem csupán Márton Anitát segíti, az atlétikai club életére is hatással van a felajánlás.

Megállapodást kötött Békéscsaba önkormányzata és hat Békéscsabán tevékenykedő civil szervezet. Az együttműködési szerződést a város részéről Szarvas Péter polgármester írta alá.

A civil szervezetek kiemelt fontossággal bírnak a város életében, hiszen rengeteg embernek nyújtanak önkéntes alapon segítséget. A hat civil szervezet, melyekkel most Békéscsaba három évre szóló együttműködési megállapodást kötött, például autista gyermekeknek, mozgáskorlátozottaknak vagy különböző függőségekkel küzdőknek segít. Szarvas Péter ezért is tartja nagyon fontosnak a jó kapcsolatot a város és a civil szervezetek között.

A civil szervezetek képviselői nagy örömmel fogadták a megállapodást. Közülük a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete a legnagyobb civil szervezet, Békés megye 65 településén kiterjedt szervezettel rendelkezik. Fő tevékenységük az, hogy a mozgáskorlátozottaknak és autista fiataloknak segítséget nyújtsanak.

Kamut Község Önkormányzatának Képviselő-testülete szeptember 25-én ünnepélyes átadással zárta le a „Kamut Község belterületi csapadékvíz elvezetése” című fejlesztést.

Ünnepélyes megnyitóval kezdődött Kamuton annak a projektnek a lezárása, mely 4 település belvíz elvezetésének problémájára talált megoldást. Békés megyében a belvíz régóta komoly fejtörést okozott, a térségben fejlesztésre szorultak a vízvédelmi rendszerek, csatornák. A lakosság igénye már korábban megvolt, hiszen a csapadékvizet a kiásott árkok eddig nem tudták elvezetni.

- Ezzel a csatornának a kiépítésével, az 1.-es számú, 2-es számú főcsatorna és az átemelő kiépítésével, a szivattyútelepek létrehozásával egy olyan projekt valósult meg, hogy a belterületnek, a lakóházaknak, a lakosoknak nem kell attól tartani, hogy a csapadékvíz felszaporodik és esetleg az ingatlanukban valamilyen kárt okoz. - mondta el Balog Imréné, Kamut polgármestere

Október 12-én vasárnap lesz a helyi önkormányzati képviselők, a polgármesterek és a nemzetiségi önkormányzatok választása. Az aktuális tudnivalókat a következőkben olvashatják.

A szavazás 2014. október 12. napján reggel 6.00 órakor kezdődik, a választópolgárok este 19.00 óráig tehetik le voksukat. A mozgásában gátolt választópolgár október 10. napján 16 óráig a Helyi Választási Irodánál, a szavazás napján 15 óráig az illetékes szavazatszámláló bizottságnál írásban jelezhette igényét mozgóurnás szavazásra. A választópolgár kizárólag írásban, saját szavazókörének illetékességi területére kérhet mozgóurnát.

Önkormányzati dolgozóknak tartott képzést a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete. A program célja az volt, hogy a tisztségviselők megismerjék a gyengénlátók világát, tudják, hogy egy-egy ügyintézésnél hogyan legyenek a segítségükre.

A Debrecenből érkezett esélyteremtő kapcsolati tréner Dr. Nagyné Berke Mónika elmondta, az ügyintézések során azt tapasztalják, hogy hiányosság van még abban a tekintetben, hogy hogyan kell a látássérültekkel kommunikálni, kapcsolatot felvenni, az utcán segíteni. Éppen ezért gondolták, hogy olyan emberekhez kell eljönni, mint az önkormányzati dolgozók, akik első kézben találkozhatnak látássérült emberekkel a mindennapi ügyintézés során.