barátok

Már javában tart a nyár, mellyel együtt jár az is, hogy ilyenkor sokan elutaznak, hogy kipihenjék a mindennapi fáradalmakat és egy kis időt együtt töltsenek családjaikkal, barátaikkal. Utánajártunk, hogy idén melyek a legkedveltebb utazási célok.

A nyaralni indulók körében a belföldi látnivalók mellett, idén is népszerű úti célnak örvendenek a külföldi országok, tengerpartok, így sokan már konkrét tervekkel, igényekkel fordulnak az utazási irodákhoz, vagy szervezik meg vakációjukat. Stábunk egy utazási irodától megtudta, hogy ilyenkor a pihenni vágyók hogyan kalkulálnak a kirándulás költségeivel, és melyek a legnépszerűbb úti célok, illetve utazási formák.

Az utasok körében közkedvelt úti cél Görögország, Olaszország és Horvátország mellett Törökország, Bulgária és a spanyol tengerpart is. Ilyenkor lehetőség van busszal, illetve repülővel utazni, amit egyéb lehetőségekkel, például kompátkeléssel és transzferrel lehet kombinálni.

Mindenki más miatt várja az elkövetkező hosszú hétvégét. Pihenés, munka, család, barátok- a járókelőket kérdeztük, hogy kinek mivel fog telni ez a négy nap.

Az év vége, de legalábbis az azt követő év eleje mindenkinek arról szól, hogy megnézi: mennyi hosszú hétvége várható. Akkor van ugyanis lehetőség olyan programot tervezni, amihez nem kell szabadságot kivenni. Persze vannak olyan foglalkozások, ahol az ünnepnap tabu, így nincs mód élvezni ezt a pár egybefüggő napot.

- Hát a gyerekek és apa otthon lesznek, majd valamit kitalálnak úgy, hogy elteljen a nap, én dolgozni fogok. - mondta el Szilágyiné Domokos Enikő

Idén sajnos nem bővelkedhettünk hosszú hétvégékben. Év elején az újévi, év végén a karácsonyi ünnepek, és most ez, a nyár végi 4 nap, ami hosszabb. Kíváncsian kérdeztük a járókelőket, ők mit terveznek, mit csinálnak az ünnep ideje alatt.