egészség

A helyes táplálkozásra hívta fel a figyelmet az az Étel- és könyvbemutató, melyet a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége tartott Békéscsabán. A program részeként az érdeklődők egészséges, korszerű ételeket is megkóstolhattak.

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége polgári keresztény értékrendet képvisel. A szervezet a családokat, a hátrányos helyzetű fiatalokat és a nők munkaerőpiacra való visszatérését segíti tanácsokkal és jó gyakorlatokkal. Emellett számtalan olyan konferenciát szerveznek, amelyek kimondottan a családok boldogulását segítik. Ennek érdekében étel- és könyvbemutatót tartottak a Békéscsabai Szakképzési Centrum Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskolában. A program a helyes táplálkozásra hívta fel a résztvevők figyelmét.

A gyermekétkeztetés-, illetve a közétkeztetés megreformálása érdekében született egy jogszabály, melynek részeként egy menzareformra is sor került. A Civil Összefogás Fórum létrehozott egy programot, melynek köszönhetően Magyarországon tovább javulhat a gyermekétkeztetés.

Bizonyára sokak számára ismeretlen kifejezés a geoláda és a geoláda keresés. Következő riportunkban ezt az egészséges és szórakoztató tevékenységet mutatjuk be.

A geoláda keresés azok számára nyújt kiváló szórakozást, akik szeretnek a szabadban sétálni, szép tájakra és kevésbé ismert látnivalókra is kíváncsiak, illetve különleges helyeket fedeznének fel, melyekről rengeteg információt is megtudhatnak. A geoláda keresés-  más néven geocatching - az Egyesült Államokból indult és mára Magyarországon is egyre népszerűbb. Városunkban is sokan játsszák.

A turisták számára is kifejezetten ajánlott a geoláda keresés, hiszen a kis dobozokat a települések, városok legérdekesebb, legszebb helyein rejtik el.

Nem annyira egyszerű a játék, hogy csak elmegyünk az applikáció által kijelölt lokációra, ugyanis az nem a láda pontos helyét mutatja. Megérkezésünk után a leírásban található segítséggel és a helyszín átkutatásával találhatjuk meg a ládát.

A karácsonyi ünnepek többek között a családi és baráti összejövetelek ideje, ezzel együtt pedig az ínycsiklandó kísértések időszaka is. Hogy érezzük jól magunkat egészségesen? Ennek jártunk utána.

Az ünnepek alatt felszedett kilók a zsírban és a szénhidrátban gazdag ételek fogyasztásának következménye. A jó hír az, hogy mindaddig lelkiismeret-furdalás nélkül élvezhetjük ezeket az összejöveteleket, amíg mértéket tudunk tartani. Forján Petra táplálkozástudományi szakértő és fitnesz edző látott el minket tanácsokkal az ünnepi időszakra.

A süteményeknek nem kell, hogy tömény, cukros készítményű ételek legyenek, készülhetnek természetes édesítőszerekkel, vagy ha már a harmadik nap rájuk sem tudunk nézni, akkor gyümölcsöt is választhatunk desszertként. Az ünnepi vacsora-sorozatok között fontos, hogy a mozgást se felejtsük el.

Már lassan egy hete, hogy a hőmérők igen magas értékeket mutatnak. A kánikula a szervezetünkre is nagy hatással van. A járókelőket arról kérdeztük, hogyan viselik ezt a hőséget. 

9. alkalommal rendezte meg Békéscsabán a Lencsési Közösségi Ház az Egészség Hete elnevezésű programsorozatot. Emellett szombaton Gyereknapi Előzetest is tartanak, ahol színes programokkal várják a gyermekeket.

A biciklizés egészséges, gyors, és nem mellesleg környezet barát formája a közlekedésnek- többek között erre hívta fel a figyelmet a KerékPárt Bringa Klub, legújabb figyelemfelkeltő kiállításával, a veterán bicikli bemutatóval.

Nyeregbe mindenki! - így invitálja az új klubtagokat Solymosi István a KerékPárt Bringa Klub egyik vezetője.

A klub két éve azon dolgozik, hogy a biciklizést népszerűsítse, programokkal és tanácsokkal biztasson a kerékpározásra. Rendszeresen kirándulnak, tartanak olyan összejöveteleket, ahol a biztonságos kerékpározásról esik szó, és rendeznek kiállításokat, egyedi építésű vagy épp veterán kétkerekűekből.