Európai Uniós pályázat

Európai Uniós pályázaton nyert támogatást az Egyensúly AE Egyesület egy tudásintegráló projekt létrehozására. A projekthez a békéscsabai egyesületen kívül további négy ország civil szervezetei is csatlakoztak.

Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programon nyert pályázatot az Egyensúly AE Egyesület, melynek keretében tudásintegráló programot kezdeményezett négy társország civil szervezetei segítségével. A projektnyitó konferenciát a partnerországok képviselőivel közösen a Csabagyöngye Kulturális Központban tartották.

A program célja a tapasztalatcsere a civil szervezetek között, elsősorban az ifjúságvédelem területén.

Az elkövetkezendő időben évente négy alkalommal fognak találkozni a projektben résztvevő felek, így egy meglehetősen szoros kapcsolat alakulhat ki a résztvevők között.

A projektnyitó konferencia után részletesebben is megismerkedhettek egymás munkájával a résztvevők.

Diagnosztikai eszközöket nyert a Pándy Kálmán Kórház és a Dr. Réthy Pál Kórház Európai Uniós pályázatokon. Az új készülékeknek köszönhetően a betegeknek világszínvonalú gyógyításban lesz része.

A rák, a daganatos elváltozások napjainkban népbetegségnek számítanak. A rákmegelőző állapotok diagnosztizálása és időben történő kezelése így hát létfontosságú. A gasztroenterológia, - a tumoros elváltozások egyik legérintettebb területével, - az emésztőrendszerrel foglalkozik. A gyulai Pándy Kálmán Kórház és a békéscsabai Dr. Réthy Pál Kórház közösen nyert el Európai Uniós pályázatokon olyan gasztroenterológiai, ultrahangos, mammográfiás és MR berendezéseket, melyek által az ország vezető intézményei közé kerültek.

- Ahol most vagyunk, az endoszkópos laboratórium… ami valószínűleg most évekig jó lesz. – mondta el Dr. Kövesdi József, a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház mb. igazgatója