Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

EP-választás

Az MSZP elnöke ismertette a párt programjának főbb elemeit Békés megyei körútján. Mesterházy Attila alacsony hőfokon izzó kampánynak értékelte a mostani eseményeket, elmondta, hogy éppen ezért elsősorban a saját aktivistáikra koncentrálnak, mint inkább az újabb szavazók megnyerésére.

A politikus az MSZP irodájában a mai napon megtartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy véleménye szerint a jobboldali megszorító politikával ellentétben a párt legfőképp a munkahelyteremtés és a felsőoktatás problémájára összpontosít. 

Az európai szocialisták által összeállított programok közt szerepel az európai minimálbér bevezetése, illetve a hazai nyugdíjak európai szintjére emelése is. Emellett fontosnak tartják a 25 év alatti fiatalok teljes foglalkoztatottságát, amelyre egy, az európai unió tagállamai számára már elérhető program lehetőséget is biztosítana.

Békéscsabára látogatott ma a Jobbik Magyarországért Mozgalom Európai Parlamenti képviselő-jelöltje Staudt Gábor. A politikus hangsúlyozta, hogy jelenleg a Jobbik az egyetlen egy, olyan párt, amelynek kézzelfogható programja van.

A képviselő-jelölt ismertette a párt Európai Parlamenti programjának főbb elemeit.  Felhívta a figyelmet arra, hogy nem kilépni szeretnének az Unióból, hanem mérleget vonni az elmúlt 10 éves tagságunk eredményeiből. Meglátása szerint, ha több a negatívum, akkor kell fontolóra kell vennünk a tagságunk létjogosultságát.

Címkék:

Új európai szintű munkatörvénykönyvre és uniós iparpolitikára van szükség a fenntartható fejlődés eléréséhez –emelte ki Csiba Katalin az LMP Európai Parlamenti képviselőjelöltje békéscsabai látogatása során. Mindezek mellett a párt esélyeit is latolgatta a másfél hét múlva esedékes választásokkal kapcsolatban.

Takács Péter, a párt helyi képviselője köszöntötte a Békéscsabára érkező Csiba Katalint.  Az LMP listájának 2. helyén álló Európai Parlamenti képviselőjelölt tájékoztatta a megjelenteket választási programjuk legfontosabb pontjairól. Hangsúlyozta, kiemelt helyen kezelik, a munka világát érintő kérdéseket, és azon belül is egy olyan európai szintű munkatörvénykönyv kidolgozását, amely biztosítja, hogy a nagyvállalatok ne játszhassák ki a gazdagabb országokat a szegényebb országokkal szemben, amikor az olcsóbb munkaerőért versenyeznek. Emellett fontosnak tartják rögzíteni a dokumentumban azt is, hogy a munkavállalók ugyanolyan feltételek mellett dolgozhassanak akár Londonban, akár Békéscsabán, de foglalkoznak a munkahelyteremtés kérdésével is. 

Címkék:

100 ezer forintos minimálbér bevezetését szorgalmaznák a szocialisták - hangsúlyozta Winkfein Csaba. Az MSZP európai parlamenti képviselőjelöltje Békéscsabán tartott sajtótájékoztatóján ismertette a párt programját.

A politikus az MSZP irodájában beszélt az európai szocialisták által összeállított programjukról. Ez alapján a párt küzd az európai minimálbér bevezetéséért, amelynek összegét nettó 100 ezer forintban állapítanák meg. Fontosnak tartják a hazai nyugdíjak európai szintjére emelését is, emellett lényeges eleme még a programnak, hogy az alapvető élelmiszerek áfája egy számjegyű legyen. 

- Ez azt jelentené, hogy azonnali 20 %-os árcsökkenés lenne ezen élelmiszerek körében és így azonnal, érdemben tudnánk segíteni a családoknak, hiszen ma azt látjuk, hogy az országban körülbelül 500 ezer gyermek éhezik naponta – fejtette ki a Winkfein Csaba képviselőjelölt.

Címkék:

Szigetvári Viktor az Együtt–PM társelnöke és Benedek Márton képviselő-jelölt Békéscsabán járt.

A közelgő Európai Parlamenti Választás kapcsán megtartott sajtótájékoztatót tartott Békéscsabán a politikusok elmondták ez a választás egy új korszak első erőpróbája lesz, amikor is először mérettetik meg magukat önállóan. Ahogy fogalmaztak, ők az európaiságot képviselik a magyar politikában és Magyarországot képviselik Európában. Legnagyobb ellenfelüknek a Fideszt tartják, de bíznak benne, hogy a választók jóvoltából legalább két képviselőjük ott lesz az Európai Parlamentben.

Szerkesztő: Gy. Tűri Zsanett

Operatőr: Bágy György