Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Péter Erika

Péter Erika, Prima-díjas magyar költő, író. 13 verseskötete jelent már meg és 4 díjat is kapott munkájának elismerése jeléül. A Jankay-Kolozsváry-Tevan Gyűjtemény egy versmondó versenyt hirdetett meg a költőnő 70. születésnapja alkalmából. Erre az általános iskola alsó tagozatos diákjai nevezhettek. A versenynek a Munkácsy Mihály Múzeum adott otthont.

Nem csak Békéscsabáról, hanem a vidékről is érkeztek szavalók. A vártnál sokkal több jelentkező érkezett a versenyre, 115 diák vett részt az eseményen, így a múzeum két termében is folyt a versenyeztetés.

Minden benevező diák ajándékot kapott, illetve az első három helyezett könyvutalványban is részesült. A versmondó fiatalok és kísérőik ingyen megtekinthették a múzeum tárlatait, illetve a rendezők gondoskodtak arról is, hogy a kicsik ne unatkozzanak.

Mesekönyvekkel lepi meg Péter Erika költő és írónő Békéscsaba összes óvodás kisgyermekét. Először a Penza lakótelepi óvodába látogatott el, ahol Bíró Csabával, a körzet önkormányzati képviselőjével adták át a könyveket.

Péter Erikának az ajándék könyvek mellett számos egyéb műve is van: a legutóbb megjelent Hajnaltól Hajnalig már a 13. alkotása volt. A költőnő számára nagyon fontos, hogy a gyerekek mellett a pedagógusokat is segítse, ezért olyan verseket ír, ami megkönnyíti a szavak megtanulását és segíti a gyerekek fejlődését.

- Szeretnék nyomot hagyni magam után. Ez egy öncélú valami lenne, hogyha úgy nézzük de igazából nem öncélból tettem hanem azért, hogy a gyerekeknek örömet szerezzek. - mondta el Péter Erika, költő, író

Bíró Csaba önkormányzati képviselő a könyvek átadása mellett kiemelte: az utóbbi időben nagyon sok fejlesztés valósult meg a körzetben. A belvárosi bölcsődében 45 kismotor, a Százszorszép óvodában pedig egy új udvari, várjátékos csúszda várja a gyerekeket minden reggel.