Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

angol

Az írásbeli fordulóval vette kezdetét az I. Nemes Tihamér Középiskolai TIT TELC Idegennyelvi Verseny a Békéscsabai Szakképzési Centrum Nemes Tihamér tagiskolájában. Az első alkalommal megrendezett verseny első fordulójában több mint 70 diák mérte össze angol tudását.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum tagintézménye 2017. szeptember 1. óta viseli Nemes Tihamér gépészmérnök, informatikus nevét, akinek öröksége előtt szeretett volna az iskola vezetése valamilyen módon tisztelegni. A tantestület végül egy olyan idegennyelvi verseny megszervezése mellett döntött, melynek célja a diákok felkészítése a középszintű nyelvvizsgára.

Az első alkalommal rendezett verseny első, írásbeli fordulójában, több mint 70 diák mérte össze tudását, akik a megye számos pontjáról érkeztek Békéscsabára. A fiataloknak olvasás- és hallásértési feladatokat, valamint íráskészségüket és nyelvhelyességüket felmérő feladatokat kellett megoldaniuk.

10. alkalommal szervezte meg az Országos Angol Tanulmányi Verseny harmadik fordulóját a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. A versenyen idén 25 hetedik- és 25 nyolcadik osztályos fiatal mérte össze tudását.

Országos angol nyelvi versenyt rendeztek a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában.  Az ország 15 megyéjéből érkeztek diákok a három fordulós megmérettetésre.

A Körös-vidéki Tehetségsegítő Tanács szakmai napot tartott a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában.

A tanórák során az angol nyelvi tehetséggondozásra helyezték a főhangsúlyt, hiszen egy különleges, idegen nyelvi énekóra is helyet kapott a programban. A diákok az internetnek köszönhetően egy írországi iskolával teremtettek kapcsolatot, és tartottak közös foglalkozást. Emellett Kőrösi Tibor a tehetséggondozás szempontjából fontos aktív olvasás általános módszereit és alkalmazását mutatta be a diákoknak és a megye tehetségpontjaiból érkező pedagógusoknak.

Szerkesztő: Kovács Dávid

Operatőr: Bágy György