Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

földpolitika

A Demokratikus Koalíció nem ért egyet a FIDESZ földpolitikájával és azzal sem, hogy vasárnap a boltok zárva tartanak. Ezekről a témákról tartott sajtótájékoztatót Nagy-Huszein Tibor, a Demokratikus Koalíció alelnöke és Árgyelán György megyei képviselő.

Árgyelán György azzal a kérdéssel fordult a Békés Megyei Kereskedelmi Iparkamarához, hogy hogyan látják a hétvégi nyitva tartásokat megyénkben.  Információi szerint a lakosság 70%-a szeretné, ha a boltok elérhetőek lennének.

- Egyfajta kitérő választ kaptam amiben arról szólt a válasz, hogy itt érdekellentét van a kiskereskedők és a multik között ezt teljesen megértem hiszen a néhány kiskereskedő aki vidéken ki tud nyitni annak mindenképpen ez jó de azért a lakosság többségét figyelembe kell venni az a 70% az 70 %. - mondta el Árgyelán György. a Békés Megyei Önkormányzat képviselője

Nem ért egyet az LMP a kormány jelenlegi földpolitikájával. Úgy gondolják, hogy meg kell erősíteni a kis és közepes birtokokat, azonban szerintük ennek végrehajtását nagyon elhibázza a FIDESZ-KDNP.

A Lehet Más a Politika elkötelezett híve annak a kormányzati iránynak, amit a FIDESZ kormányzat 2010 és 2012 között képviselt: hogy meg kell erősíteni Magyarországon a kis és közepes birtokokat - mondta Sallai Róbert Benedek LMP-s országgyűlési képviselő. Azonban szerintük a mostani földművelésügyi minisztérium rosszul végzi a dolgát.

- Azért jöttem Békés megyébe, mert Békés megye az egyik iskolapéldája annak, hogy miért rossz a birtokpolitikája a kormányzatnak. Arról van szó, hogy a kis és közepes birtokoknak azért van értelme a magyar vidéken, mert ezeknek a foglalkoztató potenciálja magasabb jobban hozzá tud járulni ahhoz, hogy helyben maradjanak fiatalok és helyi munkahelyek jöjjenek létre. - mondta el Sallai Róbert Benedek, országgyűlési képviselő (LMP)