Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

évadnyitó

Rendkívüli helyszínen indult a Bárka folyóirat irodalmi évadnyitója – Bárka a Bárkában címmel, ahol két számmal is megismerkedhetett a nagyközönség.

A nyári zsúfolt programok miatt őszre tolódott a Bárka folyóirat 4. számának bemutatója, melyet a frissen megjelent 5. számmal együtt ismerhetett meg a nagyközönség – rendhagyó helyszínen.

Az idei 4-es és az 5-ös szám még mindig a folyóirat fennállásának 25. évfordulóját ünnepelve és Békéscsaba város újratelepítésének 300. évfordulója előtt is tisztelegve jelent meg, melyet a szerkesztők, alkotók mutattak be, felolvasással illusztrálva, kedvet teremtve az olvasáshoz.

A rendkívüli helyszín után mind a Bárka bemutatói és az író-olvasó találkozók, irodalmi estek is visszaköltöznek a szokott helyszínre, így a következő alkalmakat már a Jókai Színházban kereshetjük.

Megtartotta idei évadnyitó társulati ülését a Békéscsabai Jókai Színház. A csabai színház ebben az évben is változatos és minden korosztály számára érdekes előadásokkal várja az érdeklődőket.

 

Az évadnyitót a Jókai Színház épülete előtti téren tartották, ahol a közönség találkozhatott a színészekkel és megismerhette az elkövetkezendő évad darabjait. Az évadnyitó rendezvény természetesen nem maradhatott el egy kis felvezető nélkül, amit rengeteg arra sétáló járókelőnek is felkeltette figyelmét.

 

Seregi Zoltán

igazgató

Jókai Színház

 

„Ez egy régi hagyomány itt, hogy találkozunk a közönséggel évadnyitáskor kicsit közvetlenebbül, mint a színházban, hiszen ott egy előadás, már más a kapcsolat. Itt lazább, kötetlenebb, színészekkel is lehet találkozni, beszélgetni velük és tájékoztatjuk a közönséget arról, hogy mi történt velünk a nyáron, mert ugye sok minden történt idén is és a jövő évből egy kis ízelítőt próbálunk adni.”

 

Évadnyitó a Jókai Színházban. Nyilvános társulati ülésre várta a színházbarátokat a társulat, így ízelítőt kaphattak a járókelők a jövőévad műsorából. Nagy érdeklődés fogadta az előadásokból bemutatott részleteket.

Rendhagyó módon a nyilvánosság előtt, a Jókai Színház oszlopai között felállított színpadon tartotta meg évadnyitó ülését a békéscsabai Jókai Színház társulata. A munkából hazafelé tartóknak hatalmas meglepetéssel szolgált a látvány, egy órán keresztül kaptak ugyanis ízelítőt az idei évad műsorából a járókelők. A repertoár rengeteg újdonságot tartogat az érdeklődőknek.

- A következő évadot megpróbáltuk nagyon színesen összeállítani, hogy találjon benne mindenki kedvére valót, van itt zenés játéktól kezdve, dráma, nemzeti drámán át, mai magyar szerző darabjáig, musical, minden, ami szem szájnak ingere. - mondta el Seregi Zoltán, a Jókai Színház mb. igazgatója