Tortamustra

Október utolsó hétvégéjén ismét az édességé lesz a főszerep Békéscsabán, hiszen negyedik alkalommal rendezik meg a már hagyományosnak mondható Tortamustrát a Munkácsy Mihály Múzeumban. Az idei év témája a tradíció.

Profi cukrászok, cukrászdák, valamint lelkes amatőrök is nevezhetnek a megmérettetésre, úgynevezett design tortákkal. A kiírásra három kategóriában lehet pályázni. A beérkezett műveket egynapos nagyszabású torta kiállításon és fesztiválon láthatja a nagyközönség, a hozzá kapcsolódó cukrászati bemutatókkal, kiállítással és vásárral együtt.

Az idei év témája a tradíció. Minden, ami régi, minden, ami hagyományos. A régi idők süteményeinek pontozásánál a zsűri számos szempontot vesz majd figyelembe.

A pénzjutalmak mellett egy különleges díj is gazdára talál majd a negyedik tortamustrán.

A szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a Tortamustrán október 27-én a Munkácsy Mihály Múzeumban.

Az elmúlt hétvégén, már harmadik alkalommal rendezték nagyszabású tortamustrát a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban. Ínycsiklandó tortakölteményeket láthattak az érdeklődők, melyeket profik és lelkes amatőrök készítettek.

A tortakiállítás és fesztivál legfontosabb eleme a „Tortamustra 2017” címmel meghirdetett pályázatra beérkezett torták, illetve sütemények voltak, melyek édesek, krémesek és látványosak voltak. A versenyre idén összesen 60 nevezés érkezett és a profi cukrászok mellett, lelkes amatőrök is megméretették magukat.

A dizájn kategória leginkább a szemet gyönyörködtette, míg az íz kategóriában nevezett tortákat meg is ízlelhették. A bírálás során a zsűri több szempontot is figyelembe vett.

A versenynek minden évben van egy tematikája. Idén az innováció volt, tehát új technikákat, formákat, ízeket várt a zsűri a versenyzőktől. Nyári Szandra idén Tündér vidék nevű tortájával nevezett a versenyre

Október 15-e és 16-a között, már második alkalommal rendeztek nagyszabású tortamustrát a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban. A rendezvény cukrászati kiállítással, bemutatókkal, vásárral, illetve változatos gyermekprogramokkal várta a nagyközönséget.

 

Második alkalommal rendeztek kétnapos tortakiállítást és fesztivált a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban. A kiállítás legfontosabb elemei a „Tortamustra 2016” címmel meghirdetett pályázatra beérkezett torták, illetve sütemények voltak, melyeket idén esküvő tematikában készítettek a lelkes profi és amatőr cukrászok.

„A rendezvénynek az a lényege, hogy a profi és amatőr cukrászok megtudják mutatni például idén az esküvői tematikában, hogy milyen nagyszerű alkotásokat tudnak létrehozni és ezt bemutatjuk a nagyközönségnek és reméljük, hogy aki így ellátogat a múzeumba, az később is visszatérő vendégünk lesz.” - árulta el nekünk Sütő Istvánné.

A békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum pályázatot hirdet profi és amatőr cukrászok számára Tortamustra címmel. A beérkezett műveket egy nagyszabású kétnapos fesztivál keretein belül láthatja a nagyközönség, a hozzá kapcsolódó cukrászati bemutatókkal, kiállítással és vásárral együtt.

Egy 2014-ben az Iparművészeti Múzeumban megrendezett torta kiállítás hatására született az ötlet, hogy itt helyben, Békéscsabán is megrendezik a fesztivált, a Munkácsy Mihály Múzeumban. A helyi cukrászok és amatőrök számára meghirdettek egy pályázatot és egy ehhez kapcsolódó két napos rendezvényt, melyen számos programmal várják majd az érdeklődőket. A pályázatok határideje szeptember 18-a, nevezési díj nincs. A versenyzőknek a mesevilág témájában kell majd a tortákat elkészíteni. A kiírásra három kategóriában lehet nevezni.