Sajtóközlemény

A Gyulai Törvényszék a Bírósági Dolgozók Szakszervezetével és a Magyar Bírói Egyesület Békés megyei szervezetével együttműködve, immár negyedik alkalommal szervezett karácsonyi adománygyűjtést.

A törvényszék dolgozói e nemes cél érdekében számtalan ajándékot, köztük ruhaneműt, játékokat és tartós élelmiszereket ajánlottak fel.

Az adományokat dr. Csepregi-Matus Éva, a törvényszék elnökhelyettese dr. Vargáné Major Judittal, a szakszervezet titkárával 2018. december 14-én közösen adta át Jámbor Lajos pedagógusnak, a törvényszék karácsonyfája mellett.

A pedagógus a gyermekek nevében köszönetét fejezte ki a bírósági dolgozóknak és elmondta, hogy a felajánlásokat hátrányos helyzetű gyermekek és hozzátartozóik részére juttatja el. Az összegyűjtött ajándékokat a helyi családsegítő szolgálat munkatársai válogatják majd szét, és adják át a gyermekek és családjaik számára.

Címkék:

November 1-én (csütörtökön) és 2-án (pénteken) a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának minden ügyfélszolgálatán szünetel az ügyfélfogadás.

Az ügyfélfogadási rend a 2018. november 1-i munkaszüneti nap körüli munkarendváltozásra tekintettel az alábbiak szerint változik:

2018. november 10-én (szombaton), a pénteki munkarend szerint 8:30 – 11:30 között várja az ügyfeleket a NAV Központi szolgálata (5600 Békéscsaba, Kinizsi utca 1.).

A kormányablakokban működő adóhivatali ügyfélszolgálatokon is a pénteki munkarend szerint lehet az adóügyeket intézni ezen a napon.

Címkék:

A Gyulai Törvényszék második alkalommal szerepelt sikerrel az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett „Családbarát Munkahely” pályázaton, így egy újabb éven át jogosult a megtisztelő cím viselésére.

2018. október 8-án dr. Bagdi Árpád Gyula, a Gyulai Törvényszék elnöke az Óbudai Egyetemen megtartott ünnepségen átvette a „Családbarát Munkahely 2018” pályázaton a törvényszék által elnyert díjat. Az idei év a második alkalom, amikor a Gyulai Törvényszék átvehette az elismerést.

Címkék:

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában a hídfők, pillérek és dilatációs szerkezetek felújítása zajlik a Körösladány és Gyomaendrőd közötti Gyomai Hármas-Körös-hídon. A munkálatok teljes hídzár bevezetése mellett zajlanak, a jelenlegi tervek alapján ezt a kivitelezők 2018. október 25-én, csütörtökön oldhatják fel, ezt követően a beruházás végéig félpályán, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett haladhat majd a forgalom.

A teljes hídzár 2018. július 16-án lépett életbe, azóta a személygépjárművek, a maximum 7,5 tonna össztömegű járművek, a menetrend szerinti szóló autóbuszok, a katasztrófavédelem, a mentők és a rendőrség járművei a terelőútként kijelölt, úgynevezett „Olajosok útján” közlekedhetnek, míg a gyalogosok és a kerékpárosok – biciklijüket áttolva - a kijelölt helyeken haladhatnak.

Címkék:

A társulati üléssel augusztus 28-án immár hivatalosan is elkezdődött az új évad a Békéscsabai Jókai Színházban. Azért hivatalosan, mert a nyári játékokkal, vendégszereplésekkel a munka tulajdonképpen folyamatos, de most már a 2018-19-es szezon próbái, előkészületei is zajlanak.

Seregi Zoltán igazgató beszámolóját a júniusi, júliusi, augusztusi rendezvények összegzésével kezdte. Mint mondta, a Jókai Színház elvitte előadásait a Csabai Nyár programsorozatra, Szarvasi Vízi Színházba, a Gyulai Várszínházba, a IX. Kolozsvári Magyar Napokra, a XVII. Partiumi Magyar Napokra, és gálaműsorral ünnepelte Békéscsaba újratelepítésének 300. évfordulóját. Szarvason a színházi előadásokon kívül verses- és zenésesteket is tartottak. A társulat köszöntötte a VII. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválról rangos díjakat hozó művészeket, dolgozókat.

Címkék:

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség társtettesként elkövetett orvhalászat vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 43 és egy 18 éves geszti férfival szemben, akik június elején húzóhálóval halásztak ki 62 darab pontyot.

A vádlottak 2018. június hó 9. napján a délutáni órákban a Biharugra határában lévő Begécsi Víztározó II. számú tavából az I.r. vádlott tulajdonát képező 1,1 x 7 méter nagyságú húzóhálóval (kerítőhálóval) a halászatra jogosult engedélye nélkül, jogosulatlanul halásztak, amelynek során jogtalan eltulajdonítási szándékkal 62 darab, összesen 62,6 kg súlyú, 53.210 Ft értékű pontyot fogtak ki. A vádlottak jogtalan eltulajdonítás végett a tó partján lévő búzából közel 38 kg-ot is egy zsákba pakoltak és magukkal vittek 2.500.-Ft értékben. Az elkövetőket Geszten a rendőrök igazoltatták, amelynek során egyrészt megtalálták náluk az eltulajdonított halakat és búzát, illetőleg megállapították, hogy az I.r. vádlott ittasan vezette a bűncselekmény elkövetéséhez használt, forgalomból kivont személygépkocsit.

Címkék:

A Pénzügyminisztérium idén már második alkalommal újabb, 6 milliárd forint keretösszegű pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak elősegítésére.

A pályázat célja a kkv-szektor fejlesztésén túl a helyi gazdaságok megerősítése, a területi különbségek csökkentése és a hátrányos térségek felzárkóztatása.

 

A támogatási keretösszegből megközelítőleg 600 kkv-nál mintegy 3 ezer új munkahely jöhet létre és több ezer megőrzése valósulhat meg.

 

Címkék:

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara aktív közreműködésének és az érintett szakminisztériumok segítő hozzáállásának köszönhetően enyhült több száz tejautomatára vonatkozó szabályozás, ezáltal biztosítva további üzemeltethetőségüket.

Az automaták és a NAV elszámolási rendszere közötti adatkommunikáció biztosítása érdekében 2017 januárjában hatályba lépett a 31/2016.(IX.2.) NGM rendelet, amely minden az élelmiszer-értékesítést kezelőszemélyzet nélkül végző automatát üzemeltető számára kötelezővé teszi a berendezések Automata Felügyeleti Egységgel (AFE) felszerelését. A szabályozásnak megfelelés számos nyerstej-automatát üzemeltető termelő, vállalkozás számára aránytalan mértékű terhet eredményezett, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) ezért a szabályozás átalakítását kezdeményezte.

Címkék:

                                                  

Címkék:

Oldalak