Sajtóközlemény

A Pénzügyminisztérium idén már második alkalommal újabb, 6 milliárd forint keretösszegű pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak elősegítésére.

A pályázat célja a kkv-szektor fejlesztésén túl a helyi gazdaságok megerősítése, a területi különbségek csökkentése és a hátrányos térségek felzárkóztatása.

 

A támogatási keretösszegből megközelítőleg 600 kkv-nál mintegy 3 ezer új munkahely jöhet létre és több ezer megőrzése valósulhat meg.

 

Címkék:

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara aktív közreműködésének és az érintett szakminisztériumok segítő hozzáállásának köszönhetően enyhült több száz tejautomatára vonatkozó szabályozás, ezáltal biztosítva további üzemeltethetőségüket.

Az automaták és a NAV elszámolási rendszere közötti adatkommunikáció biztosítása érdekében 2017 januárjában hatályba lépett a 31/2016.(IX.2.) NGM rendelet, amely minden az élelmiszer-értékesítést kezelőszemélyzet nélkül végző automatát üzemeltető számára kötelezővé teszi a berendezések Automata Felügyeleti Egységgel (AFE) felszerelését. A szabályozásnak megfelelés számos nyerstej-automatát üzemeltető termelő, vállalkozás számára aránytalan mértékű terhet eredményezett, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) ezért a szabályozás átalakítását kezdeményezte.

Címkék:

                                                  

Címkék:

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 517 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Békés megyében a 4219-es jelű út 2,7 kilométeres szakaszához kapcsolódóan a kivitelezők már birtokba vehették a munkaterületet.

Címkék:

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 517 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Békés megyében a 4431-es jelű út több mint 4 kilométeres szakaszához kapcsolódóan a kivitelezők már birtokba vehették a munkaterületet.

A TOP-1.3.1-15-BS1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Békés megyében I.” elnevezésű projektet Társaságunk 3,709 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében közel 1 kilométeren újul meg a 4234-es jelű út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a napokban adott munkaterületet a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt., a fejlesztés előreláthatóan 150 napot vesz majd igénybe.

Címkék:

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 517 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Békés megyében a 4234-es jelű út közel 1 kilométeres szakaszához kapcsolódóan a kivitelezők már birtokba vehették a munkaterületet.

A TOP-1.3.1-15-BS1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Békés megyében I.” elnevezésű projektet Társaságunk 3,709 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében közel 1 kilométeren újul meg a 4234-es jelű út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a napokban adott munkaterületet a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt., a fejlesztés előreláthatóan 60 napot vesz majd igénybe.

Címkék:

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 517 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Békés megyében a 4434-es jelű út 1,8 kilométeres szakaszához kapcsolódóan a kivitelezők már birtokba vehették a munkaterületet.

Címkék:

Az új büntetőeljárási kódex közelgő hatálybalépésére figyelemmel soron kívüli ülnök választást tartottak. A Gyulai Járásbíróságon megválasztott négy bírósági ülnök 2018. június 15. napján tette le esküjét.

A 2018. április 5. és 30. napja között megtartott soron kívüli ülnökválasztás eredményeként megválasztott bírósági ülnökök 2018. június 15. napján letették esküjüket a Gyulai Járásbíróságon. A bíróságok Alaptörvénynek és az eljárási törvényeknek megfelelő működésének biztosításához bírósági ülnökökre van szükség. Legutóbb 2015-ben volt ülnökválasztás. Az új büntetőeljárási törvény 2018. július 1. napján lép hatályba, és a fiatalkorúakra vonatkozó különleges szabályok miatt szükségessé vált, hogy az ítélkezési munka folyamatossága és időszerűsége érdekében soron kívüli ülnökválasztást írjanak ki.

Címkék:

A rendszerváltás után számos olyan hagyomány és régi szervezet jelentkezett, amelyek a magyar történelem szerves részét képezték. Így keltek életre az egykori középkori alapítású lovagrendek is, amelyek bár különbözőek, de egységesen jobbító céllal, régi erkölcsi értékek , lovagi normák megőrzését tekintették céljuknak.

A Nemzetközi Szent-György Lovagrend az idén Kalocsán tartotta lovaggá avatási szertartását a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban. Az eseményünnepélyességét emelte a felújított gyönyörű templom és az, hogy az ünnepi Szentmisét Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek és metropolita tartotta. A lovaggá avatás szertartását Moro Ákos nagyprior végezte a megyei priorok segítségével.

Címkék:

A Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) számos programot szervez a tanuló ifjúság részére. Ezek a programok nem valósulhatnának meg, ha az iskolák az elhivatott Tanár Kollégákon keresztül ne mozgósítanák a honvédelem ügye iránt érdeklődő diákokat.

A MATASZ Békés megyei szervezete minden évben rendez haditornákat, a toborzó irodával karöltve, az általános és középiskolások részére. Így nagyon fontos az, hogy a Békéscsabai Szakképzési Centrum mind a versenyre mozgósításban, felkészülésben , mind a lehetőségek, feltételek biztosításában fontos szerepet vállal. Ezt a fontos munkát ismerte el a Honvédelmi Miniszter is, amikor nemrégiben Mucsi Balázs Főigazgató megkapta a Dr. Simicskó István honvédelmi minisztertől a Honvédelemért Kitűntető Cím III.fokozatát.

- A kitüntetésen magyar címer, magyarság. Hogyan került kapcsolatba a honvédséggel, a honvédelem ügyével?

Címkék:

Oldalak