Erzsébethelyi Általános Iskola

Nem mindennapi vendéget fogadtak az alsó tagozatos diákok az Erzsébethelyi Általános Iskola Rózsa utcai tagintézményében. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság robot kollégája oktatta a gyerekeket a közlekedési szabályokra.

Rendkívüli előadást tartott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, az Erzsébethelyi Általános Iskola Rózsa utcai tagintézményében. A vendégelőadó nem volt más, mint egy robot, aki az alsó tagozatos iskolásokat a baleset megelőzésére, valamint a szabályos közlekedésre tanította.

A robot egy telefonos applikáció segítségével kapja a parancsokat, mint például a forgalomirányítási karjelzések bemutatását, de emellett elmondja a kerékpár kötelező felszereléseit és elmagyarázza az elsőbbségadás szabályait is.

A karácsonyi ünnepségek elmaradhatatlan helyszínei az általános iskolák. Stábunk a békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskolába látogatott el. Az iskola harmadik osztályos tanulói a Jancsi és Juliskát dolgozták fel Betlehemes témában.

Az adventi időszak lezárásaként, karácsonyi előadással készültek a békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskola harmadik osztályos tanulói. Több napon át is előadták műsorukat a szülőknek, az iskolában dolgozóknak és más vendégeknek. Ott jártunkkor éppen óvodások érkeztek a közönség soraiba.

A gyerekeknek az egyik legszebb időszak az évben kétség kívül a Karácsony, az ünnepi hangulatot pedig továbbították a legkisebb vendégeknek is.

Békéscsaba Megyei Jogú Város és több sportegyesület összefogásával elkezdődött az Erzsébethelyi Általános Iskolában a sport infrastruktúra fejlesztés II. üteme.

Az Erzsébethelyi Általános Iskola 10. éve rendezte meg az ünnepi stafétafutást. Az 1956-os forradalom tiszteletére 1956 métert futottak diákok és tanárok egyaránt.

Az Erzsébet helyi iskolások számára épp úgy kezdődött az október 23-i ünnepség, mint általában az oktatási intézményekben. Azonban a helyszín, már utalt arra, hogy ez a megemlékezés, rendhagyó.  Melegítőbe öltözött fiúk és lányok sorakoztak a futópálya szélén.

- Az iskolában reggel egy irodalmi megemlékezéssel tisztelgünk az 56-os események előtt, és utána az iskola minden tanulója és a pedagógusok és a szülők is kijönnek ide a sportpályára és itt így emlékezünk az ünnepről. - hangsúlyozta Kucseráné Szabó Andrea, az Erzsébethelyi Általános Iskola igazgatónője

Évről évre egyre jobban készülnek az osztályok erre a versenyre. Van, aki transzparenssel, van, aki csak a torkával, szurkolással készült. Az összetartás hatalmas, minden egyes osztálytárs végig buzdítja a futókat, igazi mély közösséget alkotva.

Címkék:

50. évfordulóját ünnepelte az Erzsébethelyi Általános Iskola Rózsa utcai épülete. Ennek jegyében a hétvége múltidézéssel telt. Míg az öregdiákok nosztalgiáztak, a kisebbeket körhintával, sakkal és memóriakártyával várták.

Az intézmény egykori diákjai örömmel látogattak vissza iskolájukba, ahol életük egy meghatározó részét töltötték. Itt tanultak meg írni, olvasni és számolni, ide kötődnek az első szerelmek, a dicséretek, természetesen a diákcsínyek és a megrovások. 

- Hetedikesek voltunk, év végén volt egy futásfelmérés, és akkor mi már elég nagyfiúnak éreztük magunkat, lazára vettük és amikor harmadjára sem vettük komolyan, akkor már kaptunk egy maflást. A barátom, akivel együtt futottunk, behívta az édesanyját, hogy kapott egy pofont, de amikor megtudták a szülei, hogy miért volt, akkor otthon megkapta a másikat – mesélte az egyik korábbi diák, Baukó András.

A szülők még jól emlékeznek arra a napra, amikor először léptek be az iskolába.

Fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte az Erzsébethelyi Általános Iskola.

Ennek jegyében a hétvége a múltidézéssel telt. Az intézmény egykori diákjai örömmel látogattak vissza iskolájukba, ahol életük egy meghatározó részét töltötték.

Ezúttal már gyermekeik is elkísérték őket, akik szintén ebben az iskolában tanulnak. Amíg a szülők nosztalgiáztak, a kisebbeket körhintával, sakkal és memóriakártyával várták.

Szerkesztő: Tar Hajnalka

Operatőr: Pozojevich Miklós

Jubileumi tanévzáró ünnepséget tartottak az Erzsébethelyi Általános Iskolában. Idén ünneplik ugyanis a Rózsa utcai épület fennállásának 50. évfordulóját. A jeles alkalomra iskolatörténeti kiállítással is készült az intézmény vezetése.

A Napoleon Boulevard slágerét énekelték a gyerekek az Erzsébethelyi Általános Iskola tanévzáróján.  Megszokott dolgok ez egy ünnepségen, de ez a rendezvény mégis más, mint a korábbi években. Fennállásának 50 éves évfordulóját ünnepli az iskola Rózsa utcai épülete, ez alkalomból pedig az egész év az emlékezésről szólt. Kucseráné Szabó Mária intézményvezető elmondta, az osztályoknak különféle vetélkedőket szerveztek, matematika versenyt, fotópályázatot írtak ki emblématervezéstől kezdve sok-sok érdekes dolog várta a diákokat és tulajdonképpen a rendezvények csúcspontja az 50 éves jubileumi évzáró, amelyre volt pedagógusokat, volt diákokat és iskolához bármi szálon kötődő embereket hívtak.

Oldalak