Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Új eszközök

Új eszközökkel bővült a Békés Megyei Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szövetség. A szervezet több mint 300 ezer forint értékben kapott áramfejlesztőt és tabletet, amivel a kárhelyszíneken való felderítés és mentés válhat hatékonyabbá.

A katasztrófavédelem hatékonyabb munkáját segítő eszközöket: egy áramfejlesztőt és egy tabletet vehetett át a Békés Megyei Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szövetség. A kárhelyszíni tevékenységet segítő eszközök beszerzését a Békés Megyei Önkormányzat külön erre a célra elkülönített anyagi támogatása tette lehetővé.

Az eszközök által a helyszíneken való keresési és mentési munkálatok válhatnak folyamatosabbá, különösen azokon a területeken, ahol az áramellátás egyébként nem biztosított. Az újonnan vásárolt áramfejlesztő például a felderítő eszközök és a drónok akkumulátorainak gyors és hatékony töltéséhez nyújt majd segítséget.

Stábunk megtudta, hogy mind az áramfejlesztő, mind pedig a tablet beszerzése óriási hiányt pótol a katasztrófavédelmi szervezet munkájában.

Új felszereléssel és új eszközökkel gazdagodott a gyulai futball utánpótlás. A szakemberek célja a fejlesztéssel az, hogy minél jobb körülmények között fejlődhessenek a jövő nagy focistái.

Közel 7,5 millió forint értékben érkeztek a gyulai labdarúgás utánpótlás fejlesztését és nevelését segítő eszközök, melyek a Magyar Labdarúgó Szövetségnek és egy helyi vállalkozásnak köszönhetők. A vállalkozás mintegy 200 garnitúra felszerelést ajándékozott a gyulai labdarúgás utánpótlás valamennyi csapatának - tudtuk meg a Kónya István alpolgármestertől az Id. Christian László Városi Sporttelepen megtartott sajtótájékoztatón.

A futball utánpótlás nevelése jelenleg a Gyulasport Nonprofit Kft. feladata. Az önkormányzati tulajdonú cégnél eddig is folyt az utánpótlás nevelés, egyesületi típusú sportiskola keretében. 2012-ig a labdarúgó utánpótlás is náluk volt, majd az akkori törvényekkel és szabályozásokkal átkerült a sportegyesülethez, végül az önkormányzat úgy döntött, hogy az kerüljön vissza a kft-hez.

Új eszközöket kapott a Békéscsabai Mentőállomás. Bíró Csaba képviselő segítségével olyan kellékekhez jutottak hozzá, amelyek nagyban megkönnyítik a különböző törések ellátását.

Az új eszköz egy úgynevezett végtagrögzítő vákuum sín, amit arra használnak, hogy a végtagokon lévő töréseket a sérülteken jobban, gyorsabban és kíméletesebben tudják rögzíteni.

- Ezek a sérültek, akiknek ezek a sérülései vannak nekik ugye sokkal gyorsabban kerül rögzítésre a törésük és ez ugye nyilván fájdalomcsillapítást jelent tehát ez nem csak nekünk segítség hanem a sérülteknek is a korábbi módszerekhez képest. – mondta el Gyebnár József, a Békéscsabai Mentőállomás igazgatója

Az átadón Bíró Csaba köszönetet mondott a mentősöknek a munkájukért és elmondta: ők a nap 24 órájában azért dolgoznak, hogy életeket mentsenek és embereken segítsenek.